Set persones en risc d'exclusió social treballen en la recuperació de Mas de Forès d'Alcover

L'obra social de 'la Caixa' inverteix prop de 90.000 en aquest projecte


Set persones en risc d'exclusió social -a causa d'alguna discapacitat o trastorn mental- treballen en la recuperació de Mas de Forès d'Alcover (Alt Camp). Així ho han explicat aquest dimarts al matí durant la visita que han organitzat al mas per veure les tasques que s'estan duent a terme. L'objectiu d'aquest projecte és que persones amb risc de quedar excloses socialment puguin tenir una oportunitat laboral dins el seu mateix municipi. El director de la Fundació GINAC, José Carlos Eiriz, ha explicat que és un projecte que posa en valor les capacitats d'aquest col·lectiu i que ajuda a descentralitzar els serveis d'ajuda ubicats principalment a les capitals de comarca

La iniciativa, impulsada de manera conjunta a través d'un conveni entre l'Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Tarragona, pretén doncs complir el seus dos objectius principals. D'una banda, la integració de persones amb discapacitat i d'altra, la conservació i millora de les àrees d'alt valor ambiental a les comarques de Tarragona. Obra Social 'la Caixa' ha invertit prop de 90.000 euros en aquest projecte, mentre que la Diputació ha organitzat tot el tema de la logística i el personal.

Segons han explicat durant la roda de premsa, aquest és un projecte que pot tenir un efecte multiplicador fomentant l'agroturisme, la producció ecològica a la zona i animant a possibles agents interessats a mantenir l'activitat econòmica a les zones rurals de l'interior.

Entre les tasques que fan aquest joves, hi ha el arranjament de camins, restaurar les zones degradades del bosc autòcton  i el jardí colonial, així com recuperar el bosc de ribera i les zones de conreu per poder iniciar la producció hortícola ecològica.

Mas de Forès, amb una superfície superior a les 100 hectàrees, és una finca d'utilitat pública entre els termes d'Alcover i Mont-ral, propietat de l'Ajuntament d'Alcover. Per la seva situació geogràfica i el seu patrimoni cultural i natural, és de rellevant importància.

El projecte està estructurat en dues fases. La primera d'elles té una durada de sis mesos, en els quals es treballarà sobre la restauració del l'antic jardí colonial, la potenciació del bosc autòcton i de ribera.

El president de la Diputació de Tarragona -Josep Poblet-, l'alcalde d'Alcover -Anton Ferré- així com altres autoritats han assistit a l'acte d'aquest dimarts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article