128 milions d'euros per al finançament dels serveis socials bàsics d'ajuntaments i consells comarcals

S’incrementa un 1’5% l’aportació d’aquest fons que va destinat a atendre les necessitats socials més immediates i bàsiques de la població


El Departament de Benestar Social i Família està signant durant aquesta setmana els contractes programa amb ajuntaments, consells comarcals i consorcis de benestar social que defineixen l'aportació econòmica del Departament al finançament dels serveis socials locals i comarcals d'arreu de Catalunya. Està previst que aquest 2011 destini 128.275.000 euros als serveis socials bàsics d'arreu de Catalunya, una xifra que suposa un increment del 1'5% respecte al que es va destinar al 2010.

Els serveis socials bàsics són aquells que atenen les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de les persones, famílies i grups. Contribueixen a la prevenció de les problemàtiques socials i a la reinserció i integració de les persones en situació de risc social o exclusió, al mateix temps que són una eina fonamental en la lluita contra la pobresa.
 
Finançament d'altres serveis

A banda dels serveis socials bàsics, a través dels contractes programa, el Departament de Benestar Social i Família també contribueix amb 54 milions d'euros al finançament de serveis com l'atenció a persones en situació de vulnerabilitat, l'ajuda domiciliària, el transport adaptat, els equips d'atenció a la infància i l'adolescència, l'atenció a les persones amb dependència i discapacitat o l'atenció a les dones i els seus fills/es en situació de violència masclista, entre altres. A més, aquests diners també ajuden a finançar els professionals dels serveis socials locals.
 
En total, l'aportació del Departament als ens locals per al 2011 a través dels contracte programa suposa un import de 182'5 milions d'euros. En concret, es beneficien d'aquest fons un total de 61 ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i tots els consells comarcals, que presten servei a la resta de municipis.
 
Amb els contractes programa, la Generalitat i els ens locals acorden les accions a desenvolupar i avaluen anualment la consecució dels objectius per determinar les noves aportacions econòmiques. En tractar-se d'actuacions en diverses anualitats, es garanteix a ajuntaments i consells comarcals la seguretat i estabilitat financera per desenvolupar-les.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article