A Cervera, places d'aparcament per a minusvàlids personalitzades

És una de les accions que es duran a terme per construir una 'ciutat amable i responsable socialment'


La Paeria de Cervera està fent un estudi per reservar places d'aparcament per persones amb greus problemes de mobilitat. Es tracta però, d'una iniciativa poc comuna, ja que les places estan reservades per un sol usuari i per tant són personalitzades, amb la matrícula del vehicle en qüestió. El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha explicat que han calculat que s'hauran de crear una quinzena de places d'aquest tipus arreu de la ciutat i en funció dels veïns que les puguin requerir. De moment ja n'han enllestit una i aquesta setmana està previst que n'hi hagi una altra de feta. El cost de crear cada plaça és de 200 euros però els usuaris no hauran de pagar res per poder-ne disposar.

L'alcalde de Cervera ha explicat que la iniciativa ha sorgit després que van detectar que feia més d'un any que un veí de la ciutat havia demanat un tipus de plaça d'aquestes al davant del seu domicili i el cas havia quedat aparcat entre la paperassa de l'Ajuntament. D'aquesta manera, s'ha pensat en oferir aquest servei a tots els veïns de la ciutat que pateixin algun tipus de discapacitat i facin servir vehicle.

La plaça sempre s'oferirà al davant del domicili de la persona afectada. A Royes no li consta que hi hagi cap altre municipi que faci servir aquest servei ja que normalment, les places per a minusvàlids funcionen amb una tarja identificativa que s'ha de situar visible a l'interior del cotxe.

Les places s'aniran creant de forma gradual i a la placa d'aparcament hi figurarà la matrícula de cada vehicle per tal d'identificar a qui pertany. L'alcalde preveu que l'any que ve ja hagin solucionat la falta d'aparcament d'aquest tipus a la capital de la Segarra.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article