La Diputació distribueix més de 300.000 productes per garantir la seguretat a les platges

La campanya 'Cuida les platges i cuida't tu' arriba a 25 platges


40.000 ventalls, tríptics sobre meduses, amb consells i recomanacions generals sobre el bany, l'exposició al sol i el serveis que es poden trobar a la platja, 14.500 polseres d'identificació d'infants, 100.000 mini contenidors de brossa i 4.500 contes es reparteixen entre la ciutadania. Pels ajuntaments, 42 senyals que reforçcen visualment la identificació dels llocs de socors, 37 pòsters magnètics per a informació actualitzada de les condicions climatològiques de la platja.

A més, enguany com a novetat es farà una prova pilot oferint expositors-dispensadors de ventalls, tríptics i minicontenidorsque estaran situats en els llocs de socors de les platges de més afluència. Per altra banda, i en el marc del conveni amb l'Institut Català d'Oncologia, es distribueix als municipis el següent material amb la finalitat d'informar de les pautes a seguir per tal de gaudir del sol sense riscos:

 

60.000 Tríptics de mesures de protecció solar, en català i en castellà.

2.500 Pòsters Protegim-nos del sol,

Així mateix, també es dona difusió, per mitjà de la COM Radio, de consells saludables per tal d'informar dels beneficis i riscos de l'exposició al sol i del bany a les platges.

Paral·lelament, s'ofereix informació als ciutadans per mitjà de l'espai web específic de platges de la Diputació de Barcelona

Des del mateix espai web es pot accedir a la informació dels equipaments de les platges (llocs de socors, dutxes, wc, abalisament, canals, torres i cadires de vigilància...), dels accessos a les platges amb transport públic i privat, de la disponibilitat de cadira amfíbia adreçada a facilitar el bany de les persones amb mobilitat reduïda, de la informació relativa a la presència de gossos a les platges, així com per a consultar si les platges disposen d'algun tipus de distintius de la qualitat o guardó. Tot això es pot consultar de les 95 platges del litoral barceloní (excepte Barcelona).

D'altra banda, els ajuntament costaners de la província de menys de 300.000 habitants contracten els serveis de salvament i socorrisme a les platges, i realitzen el manteniment i lloguer de les seves infraestructures (torres de vigilància, llocs de socors, llocs d'intervenció immediata, embarcacions de salvament, abalisament...) amb un suport de 500.000 € de la Diputació de Barcelona.

És per tot això que, des de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, es contribueix a garantir les condicions de seguretat i salubritat dels més de 60 quilòmetres de les 81 platges que gaudeixen dels serveis de salvament i socorrisme, i així poder oferir a la ciutadania unes platges segures i de qualitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article