El PSC veu 'immoral' que el Govern tracti els beneficiaris del PIRMI de 'presumptes autors de frau'

Exigeix a Mena i Cleries que 'donin la cara' per la 'mala gestió i l'ofensiva contra els més febles'


La portaveu del PSC a la comissió parlamentària de Benestar i Família, Eva Granados, ha alertat aquest dimecres que és "immoral" tractar els perceptors del PIRMI com a presumptes autors d'un delicte de frau. Segons ha afirmat, l'actitud del Govern els assimila als "ganduls" i "delinqüents" del segle XXI. Granados ha denunciat les "conseqüències dramàtiques" de l'"ofensiva" contra els més desafavorits que duen a terme el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. Per això, ha exigit que "donin la cara" i compareguin per donar explicacions sobre la "mala gestió" i el "fracàs de la seva operació fraudulenta contra els més febles".

La diputada socialista ha criticat que el Govern actuï amb "prepotència, premeditació i sense consultar experts ni professionals". Granados ha manifestat que CiU assumeix una postura "plena de prejudicis i des del dogma neoliberal que les persones pobres ho són per no esforçar-se prou". D'altra banda, s'ha referit a l'"angoixa" i "desconcert" que ha causat la saturació de la línia telefònica per concertar la visita per a la percepció del PIRMI durant cinc dies d'agost en què ha funcionat.

En aquest context, ha manifestat la seva indignació pel fet que la meitat dels beneficiaris del PIRMI encara no l'hagin cobrat. "Pel Govern, els pobres no poden marxar de casa uns dies al mes d'agost, però els consellers poden desaparèixer i no donar la cara enmig de la més gran crisi dels serveis socials a Catalunya des de la instauració de la democràcia", ha sentenciat.

Danvant d'aquesta situació, Granados s'ha preguntat on són els consellers Cleries, Mena i la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny. "Han passat més de cinc dies des que la societat els reclama. Si fossin perceptors del PIRMI ja l'haguessin perdut", ha ironitzat. Així mateix, ha demanat una rectificació pública immediata del secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, després d'haver-se adreçat als beneficiaris de les ajudes de manera "depreciativa". La política socialista ha lamentat que el departament "no només posa entre les cordes la delicada economia de 33.000 llars catalanes sinó que, alhora, tracta d'una manera indigna a una part de la ciutadania de Catalunya".

També s'ha referit a la "premeditació flagrant" de fer la retallada al mes d'agost, "amb les entitats i els serveis socials bàsics en serveis mínims, sense capacitat de resposta, ni de denúncia i amb els serveis infradotats i saturats". Així mateix, ha denunciat "el qüestionament de la professionalitat dels treballadors dels serveis socials per part de les dues conselleries". Segons ha ressaltat, es desconeixen els criteris de revisió de l'expedient perquè ja no la realitzen els mateixos professionals dels serveis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article