Catalunya acull una trobada de Creu Roja

L'escola d'estiu que comença aquest divendres serà a Sant Quirze de Safaja


Catalunya acull enguany l’Escola d’estiu 2011 de Creu Roja Joventut (CRJ), que se celebra del 19 al 27 d’agost a Sant Quirze de Safaja (Vallès Oriental). Joves voluntaris i formadors d’arreu de l’Estat participen en aquesta trobada anual, que té per objectiu millorar les habilitats i coneixements dels membres de CRJ. L’escola d’estiu, que enguany celebra la seva 22a edició titulada “Fageda 2011”, compta amb la participació de prop de 60 persones, entre voluntariat, formadors i talleristes. Els participants procedeixen d’un total d’11 territoris diferents: Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Catalunya, Ceuta, Madrid, el País Valencià, Galícia, Múrcia i Astúries.

Per donar la benvinguda als participants, assistiran a l’escola dissabte vinent, 20 d’agost, el vicepresident i l’adjunt a coordinació de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet i Adolf Díaz, respectivament. A la trobada, també hi assistirà el director estatal de Creu Roja Joventut, Aitor Murciano, acompanyat per les directores de CRJ a Catalunya i a la demarcació de Barcelona, Iolanda Gargallo i Rosa Alcalà. 
 
Després de la inauguració de la trobada, que té lloc a la casa de colònies ”Mas Badó” de Sant Quirze de Safaja, començarà a desenvolupar-se el programa formatiu de l’escola. D’una banda, s’impartiran formacions especifiques sobre temàtiques relacionades amb els programes desenvolupats per CRJ, entre les quals figuren l’alimentació, el consum responsable i el desenvolupament sostenible, la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament o la prevenció de la violència de gènere. D’altres sessions estan dedicades als monitors de participació infantil i juvenil, a les metodologies i a les habilitats d’intervenció, de desenvolupament personal o professional. 
 
Formació per a formadors i voluntariat
 
A més de les formacions específiques, es realitzaran tallers pràctics per treballar aspectes com la gestió local, les tècniques d’avaluació, l’habilitat de parlar en públic, la creativitat i el treball en equip, a més d’activitats lúdiques. Algunes de les activitats formatives estan adreçades específicament als formadors acreditats de CRJ, per completar la preparació que han rebut per exercir com a tals a la seva comunitat autònoma de procedència.
 
L’Escola d’Estiu de CRJ està subvencionada per l’Instituto de la Juventud (Injuve) del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article