Voluntariat de la Creu Roja recull material escolar en 20 establiments de Carrefour a Catalunya

La campanya se celebra divendres i dissabte, 2 i 3 de setembre


'Tornada a l'Escola Solidària' és la campanya que aquest divendres i dissabte la Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour duran a terme a 19 localitats catalanes per a reduir l'impacte que suposa l'adquisició de material escolar per a les famílies amb dificultats econòmiques. Concretament, aquesta campanya es portarà a terme en establiments de Carrefour de les localitats catalanes següents:  Badalona, Barberà del Vallès, Cabrera de Mar, Gavà, Barcelona (amb dos establiments: Glòries i La Maquinista), L'Hospitalet, Lleida, Manresa, el Prat, Reus, Tarragona, Terrassa, Martorell, Santa Susanna, Sant Fruitós de Bages, Girona, Amposta, Olot i Figueres.

Als centres de Carrefour que participen en aquest programa, s'instal·larà una taula atesa per la Creu Roja, en què el voluntariat local recollirà el material escolar (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors, etc.) donats per la ciutadania. A més, Carrefour igualarà la quantitat lliurada pels clients, doblant d'aquesta manera la suma que s'aportarà a la Creu Roja, la qual s'encarregarà de distribuir el material escolar entre menors i joves en situació de vulnerabilitat.

En la passada edició de la campanya 'Tornada a l'Escola Solidària', en la qual van participar 17 establiments a Catalunya i un total de 146 arreu de l'Estat,  la Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 220.878 euros en l'àmbit estatal. D'aquesta manera, la Fundació Solidaritat Carrefour va igualar els 110.439 euros donats directament per la ciutadania. Arreu de l'Estat espanyol, aquests materials es van destinar a més de 7.100 nens i nenes en risc d'exclusió social.

Àrees de col·laboració

La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents campanyes la finalitat de les quals és contribuir a pal·liar els problemes que sorgeixen en situacions de catàstrofes i emergències.

Així mateix, la Fundació Solidaritat Carrefour dóna suport al desenvolupament, formació i manteniment de 15 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), especialitzats en Intervenció Psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes com als seus familiars.

A més, al llarg de 2010, la Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a la Creu Roja 500.000 euros en aliments i productes d'higiene,  que van ser destinats a diversos col·lectius en situació vulnerable d'arreu de l'Estat, entre ells persones d'origen immigrant que viuen en assentaments, famílies, persones grans, dones en dificultat social o persones que viuen al carrer.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa el Grup Carrefour en matèria d'acció social a l'Estat. Dóna suport especialment als projectes en benefici de la infància desafavorida i de la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i promou la participació del personal del Grup en les iniciatives socials.
 
La Creu Roja, fundada el 1864, té per objectiu treballar amb les persones més vulnerables, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, duent a terme accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador i de desenvolupament, gràcies essencialment al seu voluntariat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article