Creixen un 35% el nombre d'avisos preventius de la Creu Roja a les platges catalanes

Les assistències sanitàries baixen més del 8% al conjunt de les platges catalanes amb cobertura de la Creu Roja, excepte a Tarragona


Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja ha seguit reforçant les seves mesures preventives a la costa catalana, que han crescut un 35,54% respecte l’any 2010, sumant un total de 76.427 avisos. En canvi, des de principis de temporada fins a finals d’agost, els socorristes de la Creu Roja han hagut de realitzar menys assistències sanitàries, que han experimentat una disminució global del 8,24%.

En el cas de la demarcació de Barcelona, s’han realitzat 7.907 assistències sanitàries, un 20,94% menys que l’estiu passat. Entre elles, figuren 2.256 atencions per picada de medusa, un 38,16% menys que el 2010. A la costa barcelonina, la Creu Roja també ha realitzat 101 rescats, un 29,37% menys que l’estiu passat.

A la demarcació de Girona, també s’han reduït les assistències sanitàries un 8,63% respecte l’estiu de 2010, sumant un total de 8.071. En aquest sentit, cal destacar que, a la costa gironina, s’han efectuat 1.693 atencions per picada de medusa, un 8% menys que l’any passat. En canvi, els rescats es mantenen pràcticament al mateix nivell que l’estiu passat: en el que portem de temporada se n’han efectuat 37, un més que el 2010.

Pel que fa al la demarcació de Tarragona, les assistències sanitàries sí que han experimentat una pujada global del 6,02%. Aquest percentatge de creixement s’eleva fins el 18,26% en el cas de les atencions per picada de medusa, de les quals s’han realitzat 3.005 fins a finals d’agost. A més, en aquesta demarcació, els rescats a banyistes sumen enguany gairebé el doble que l’any passat, passant de 74 a 140.

Cal destacar que les platges de Tarragona també són aquelles on més s’han incrementat els avisos preventius de la Creu Roja, que s’han duplicat respecte l’any 2010, passant de 12.768 a 25.006. Tot i això, és a Barcelona on s’han realitzat més avisos preventius aquesta temporada, un total de 34.484, mentre que a Girona se n’han efectuat 12.937.

A banda de reforçar els avisos per millorar la prevenció i la seguretat al litoral català, la Creu Roja està treballant en aquests moments amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya en una proposta de regulació autonòmica del servei de vigilància a les platges, que, actualment, és competència de cada ajuntament. A més, fa un any, la institució humanitària ja va presentar una proposta en la mateixa línia a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, davant dels diferents grups polítics.

Creixen les assistències socials

A més de les funcions de socorrisme, prevenció i vigilància, el personal de la Creu Roja a les platges també desenvolupa tasques de caràcter social. Fins a finals d’agost, l’entitat ha facilitat el bany a 3.102 persones amb discapacitat, amb serveis com les cadires amfíbies, un 15,57% més que l’estiu passat. D’altra banda, ha repartit 3.577 polseres identificatives a menors, un 33,92% més que el 2010, un augment que ha anat acompanyat d’una reducció dels menors extraviats: 25 menys que l’any passat.

El servei de vigilància, prevenció i salvament de la Creu Roja a les platges catalanes comença entre finals d’abril i mitjans de juny i finalitza entre principis de setembre i començaments d’octubre, en funció de cada municipi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article