L'Agència Catalana de Turisme s'estrena en una fira especialitzada en sèniors

La presència catalana en aquesta fira respon a la voluntat de l’Agència Catalana de Turisme de potenciar aquest segment de públic


L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, participa per primer cop a la fira 50 Plus Beurs, que té lloc a Utrecht del 13 al 19 de setembre. Amb més de 98.000 visitants, aquest és un dels certàmens més importants a nivell europeu dirigit a persones majors de 50 anys. L’edat mitjana dels assistents és de 61 anys i les vacances a l’estranger és un dels principals interessos en la seva visita al saló. Segons dades dels organitzadors, el 39% dels visitants viatgen a l’estranger de vacances un cop l’any; el 24%, un parell de cops; i l’11%, tres cops a l’any.

L’objectiu de la participació de l’ACT a la 50 Plus Beurs és donar a conèixer l’oferta turística catalana entre els “sèniors” dels Països Baixos, un públic potencial molt interessant tant per la seva afició a viatjar i dur a terme activitats diverses en les destinacions com per la seva disposició de temps lliure i el seu alt poder adquisitiu.
Amb motiu d’aquesta fira, l’ACT ha editat un catàleg amb una cinquantena de propostes d’empreses i entitats d’arreu de Catalunya pensades específicament per a aquest tipus de públic. Les propostes consisteixen en paquets que inclouen allotjament i activitats diverses que van des de les relacionades amb la gastronomia i la cultura, passant pel turisme actiu, la salut i el benestar i el golf.
 
Un dels esdeveniments que es promocionaran de manera especial en el marc d’aquesta fira és el Senior Sport Meeting, unes olimpíades internacionals dirigides a persones majors de 50 anys, que tindran lloc del 10 al 14 d’octubre a Lloret de Mar. Aquesta cita espera aplegar en la seva primera edició uns 1.000 sèniors de tota Europa.
En les properes dècades, les persones majors de 50 anys representaran el 40% del total de la població dels Països Baixos. Més del 50% acostuma a viatjar més d’un cop l’any. La natura i el turisme actiu, la platja i el turisme urbà i cultural són les principals motivacions d’aquests turistes a l’hora de triar destinació. L’estada mitjana se situa entre els 11 i els 12 dies i la despesa mitjana, entre els 1.600 i els 1.700 euros per estada i persona.

Turisme sènior a Catalunya

La presència catalana en aquesta fira respon a la voluntat de l’Agència Catalana de Turisme de potenciar aquest segment de públic. L’ACT, en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria Costa de Barcelona–Maresme, està desenvolupant el programa “Turisme Sènior Catalunya-Europa”, com a prova pilot per diversificar i promocionar l’oferta turística catalana.
 
Amb aquesta iniciativa es pretén estimular l’activitat econòmica de la indústria turística en temporada baixa mitjançant la creació d’una oferta especialitzada dirigida a persones de més de 55 anys de determinats països europeus. El projecte s’ha començat a implementar a la Costa de Barcelona-Maresme i a la Costa Brava, i la intenció és ampliar-la a d’altres zones de Catalunya.
 
Precisament aquest programa serà una de les propostes destacades que presentarà l’Agència Catalana de Turisme a la fira Tour Salon que tindrà lloc del 17 al 20 d’octubre a Poznan (Polònia).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article