Estratègies per impulsar el compromís social dels ciutadans

El Consell Assessor de la Taula d'Entitats del Tercer Sector busca trobar la complicitat de la ciutadania


Aquest dimarts s'ha celebrat la segona reunió del consell assessor de la Taula del Tercer Sector. Aquesta segona sessió s'ha centrat en com el Tercer Sector pot contribuir en la generació d'una ciutadania més activa i compromesa amb la comunitat. Durant aquesta trobada bienal, diversos membres del consell assessor han coincidit en remarcar la importància de treballar perquè les idees i valors del Tercer Sector Social tinguin un suport majoritari de la ciutadania i que alhora es puguin reflectir en les polítiques que fa el govern.

D'altra banda, també s'ha apostat per repensar la relació amb les administracions públiques i s'ha ressaltat la importància de poder articular l'esfera pública, entesa com a administració pública, i privada des del Tercer Sector Social.

Durant la segona reunió del consell assessor del 2011, també s'ha reflexionat sobre el paper que ha de jugar el Tercer Sector Social en un futur, com a prestador de serveis i com a mobilitzador social, i sobre com el sector ha de ser capaç de combinar aquests dos aspectes.

A la part final de la trobada s'han apuntat algunes accions concretes que passarien per la millora de la qualitat i dels indicadors de les entitats, per millorar la relació entre els moviments socials actuals i per apostar per la internacionalització del Tercer Sector Social català.

26 personalitats de reconegut prestigi de diverses disciplines configuren aquest òrgan de la Taula del Tercer Sector, que es reuneix dues vegades l'any per reflexionar sobre les qüestions de fons del Tercer Sector Social, les polítiques socials i el paper de les entitats socials catalanes en la societat.

El Tercer Sector Social està en un moment de maduresa i creixement, i des de la Taula del Tercer Sector es volen ampliar complicitats amb l'opinió de persones rellevants procedents d'altres àmbits de la societat catalana. Per aquest motiu la Taula del Tercer Sector ha decidit impulsar i donar continuïtat aquest Consell Assessor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article