La Taula del Tercer Sector celebra l’acord per impulsar un Pacte Nacional per a la inclusió social i l’eradicació de la pobresa

Les entitats socials el reclamaven des de fa 3 anys


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya se sent satisfeta després que ahir la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat l'impuls d'un Pacte Nacional per a la inclusió i l'eradicació de la pobresa. Les entitats socials catalanes ja reclamaven, des de fa 3 anys, l'impuls d'aquest Pacte per enfortir el compromís de totes les institucions del país en el combat per la cohesió social.

Aquest acord insta el Govern català a impulsar durant aquesta legislatura un Pacte Nacional per a la inclusió social i l'eradicació de la pobresa que comprometi tots els agents socials: administracions, partits polítics, entitats del Tercer Sector, sindicats, entitats financeres... Alhora, aquest pacte ha de permetre el disseny d'eines per a prevenir el risc d'exclusió social, establir els mecanismes d'intervenció i, sobretot, fixar un horitzó per a reduir l'actual índex de pobresa al nostre país.
 
A Catalunya 1 de cada 5 catalans és pobre, i la situació de crisi econòmica està afectant els col·lectius més vulnerables de la societat, sobretot la gent gran i els joves. En aquest context la Taula del Tercer Sector espera que amb l'acord assolit ahir els esforços del nostre govern i de tota la societat per lluitar contra la pobresa esdevinguin més ambiciosos, creatius i valents en els propers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article