Amics de la Gent Gran alerta que la soledat afecta 150.000 persones grans

L'entitat organitza una Marxa d'Homenatge a un dels col·lectius més afectats per la crisi


El proper dissabte 1 d'octubre, la fundació Amics de la gent gran convoca la tercera Marxa d'Homenatge a la Vellesa per a commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans. Amb el lema 'Stop Soledat. Endavant la gent gran', voluntaris, persones grans de l'entitat i tots aquells que ho vulguin estan citats a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 11 del matí. Des d'allà, s'iniciarà un recorregut circular que passarà pel Mercat de Santa Caterina per tornar novament a la plaça Sant Jaume. Al llarg del recorregut i com a gest de reconeixement a la vellesa, es repartiran 2.000 flors a les persones grans que es creuin amb la marxa.

Amics de la Gent Gran alerta que a Catalunya hi ha 150.000 persones grans que pateixen soledat i aïllament social, una xifra que va en augment. Per a combatre-ho, l'entitat enalteix el valuós paper del voluntariat, imprescindible per a fer front a la soledat que afecta milers de persones grans.

Celebració unitària

Amics de la gent gran celebra aquesta diada en coordinació amb Madrid i València i França, Polònia, Irlanda, Alemanya, Suïssa, EEUU i Canadà. A les tres delegacions ibèriques, es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Persones Grans i es repartiran més de 2.500 flors. A més, els assistents a les concentracions de les tres ciutats vestiran la mateixa samarreta identificativa amb el lema de la jornada. La Federació ha estat recentment guardonada amb el Premi Estatal de Voluntariat Social 2011 en la categoria de Premi Especial dins la modalitat col·lectiva. Amics de la gent gran. La Fundació Amics de la gent gran som una organització de voluntariat que lluitem contra la soledat i la marginació de les persones grans mitjançant l'acció de voluntaris i la sensibilització de la societat. Durant el 2010, els nostres voluntaris han atès 872 persones grans, principalment mitjançant el servei d'acompanyament a domicili.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article