L'ICD posarà a disposició dels ens locals noves eines per a la gestió dels Serveis d'informació i atenció a les dones

El nou aplicatiu informàtic facilitarà la gestió de les consultes de les dones i permetrà la seva anàlisi per tal de millorar l'atenció


La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha anunciat l'ICD posarà a disposició dels ens locals un aplicatiu informàtic que facilitarà la gestió de les consultes que realitzen les dones en els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones. La nova eina, a més de facilitar la gestió de les consultes, permetrà conèixer millor quines són les necessitats de les dones a partir de l'anàlisi de les dades i el contingut de les demandes i peticions expressades. Per a la presidenta de l'ICD, "es tracta d'una eina que ens permetrà avançar en la detecció de les necessitats de les dones i els SIAD i elaborar propostes de futur".

L'objectiu de l'ICD és consolidar la xarxa de SIAD que existeix actualment i facilitar el seu sosteniment. Montse Gatell també ha expressat  que "és molt important que les dones tinguin serveis de proximitat que garanteixin i facilitin la seva atenció, i que, a més, realitzen una important tasca de detecció i prevenció de la violència masclista".

Els SIAD ofereixen  informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix el nou context de treball i el desenvolupament territorial d'aquests serveis i els defineix com a serveis que incrementen l'eficàcia en l'actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L'Acord Marc de col·laboració entre l'ICD i les entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya, i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, per als SIAD té l'objectiu d'enfortir les polítiques locals de suport a les dones. Aquest marc de col·laboració i coordinació interinstitucional respon a criteris d'equilibri  territorial i universalitza l'accés a aquests serveis. Catalunya compta amb un total de 100 serveis d'aquestes característiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article