La Taula del Tercer Sector troba impresentable que la Generalitat traslladi els seus problemes de tresoreria a les entitats socials

S'endarrereix la recepció de bestretes


La Taula d'entitats del Tercer Sector de Catalunya considera impresentable que el govern català traslladi els seus problemes de tresoreria a les entitats socials després que ahir el Departament de Benestar Social i Família, a través de l'ICASS, comuniqués a diverses entitats prestadores de serveis socials (discapacitat, drogodependències, salut mental, gent gran...) que per dificultats de tresoreria els pagaments previstos pels mesos de setembre i octubre no es podran pagar fins més endavant. És a dir que ni a final de setembre es rebrà la bestreta d'agost ni a finals d'octubre la de setembre.

La Taula del Tercer Sector, formada per 30 federacions que representen prop de 4.000 entitats socials, alerta que aquesta situació pot posar en fallida a moltes entitats del país i que es posa en perill el teixit associatiu català. 
 
En un moment de crisi econòmica com l'actual, i que les entitats socials han vist com aquesta nova situació els hi ha plantejat nous reptes, aquestes entitats consideren intolerable que l'administració no els hi pagui per poder prestar els serveis.
 
Després de la mesura anunciada ahir, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, ha demanat per carta al conseller Cleries la creació, de manera urgent, d'una taula de negociació amb el Departament de Benestar Social i Família per buscar una solució consensuada a aquesta situació, i evitar que la situació de les entitats i de les persones receptores dels serveis s'agreugi.
 
Aquesta mesura anunciada ahir pel Departament de Benestar Social i Família afectarà per igual a tots els sectors i entitats proveïdores de l'ICASS exceptuant les entitats col·laboradores i els programes d'”atenció a la persona” (llei de dependència) que sí que rebran el 65% i el 100% respectivament de les obligacions de pagaments de setembre i octubre. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article