4.500 noves places potencials de residència per a gent gran

Donaran resposta a la demanda gràcies a la prestació econòmica vinculada al pagament d’una plaça privada de residència en centres acreditats


"Les persones amb dret a prestació de servei residencial que no disposin d'una plaça amb finançament públic en el seu entorn territorial, podran gaudir d'una prestació econòmica vinculada per accedir a una de les 4.500 places privades en centres acreditats arreu del territori". Així ho ha anunciat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, durant la seva intervenció en el ple del Parlament celebrat avui. Aquesta mesura, que va ser aprovada pel Departament el mes de maig, ha permès l'acreditació durant aquests mesos d'un centenar de centres que facilitaran l'accés a places residencials a les persones que tenen reconegut aquest servei.

 

 "Les persones amb dret a prestació de servei residencial que no disposin d'una plaça amb finançament públic en el seu entorn territorial, podran gaudir d'una prestació econòmica vinculada per accedir a una de les 4.500 places privades en centres acreditats arreu del territori". Així ho ha anunciat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, durant la seva intervenció en el ple del Parlament celebrat avui.
 
Aquesta mesura, que va ser aprovada pel Departament el mes de maig, ha permès l'acreditació durant aquests mesos d'un centenar de centres que facilitaran l'accés a places residencials a les persones que tenen reconegut aquest servei.
 
El conseller Cleries ha destacat que "aquesta és una bona solució per a donar resposta a la demanda de places en un moment en què es fa difícil construir nous centres". El conseller ha remarcat que amb aquesta mesura "es reforça la col·laboració público-privada i es dóna valor a l'esforç d'inversió que realitzen o han realitzat algunes empreses en un moment de dificultat econòmica".
 
El conseller de Benestar Social i Família ha insistit que "anem en la línia de sumar esforços i de respectar i potenciar el dret dels usuaris a escollir". De moment s'han acreditat un centenar de residències repartides entre la meitat de les comarques catalanes i se segueix treballant per tal de donar més cobertura a tot el territori. Fins ara les comarques que compten amb aquest tipus de plaça són: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Conca de Barberà, Gironès, Maresme, Montsià, Osona, Pla de l'Estany, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Selva, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Per accedir-hi, els centres privats han de complir els paràmetres que fixa la disposició transitòria de la cartera de serveis socials prèvia sol·licitud als serveis territorials corresponents del Departament de Benestar Social i Família. El compliment de les condicions el verifica el servei d'inspecció del Departament.
 
Aquest procediment també és d'aplicació per a serveis de centre de dia per a gent gran i s'efectua d'acord amb la disponibilitat pressupostària i atenent a criteris de necessitat territorial. La prestació econòmica l'abona el Departament de Benestar Social directament a la residència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article