Roses contra el càncer de mama

Barcelona il·luminarà edificis emblemàtics de color de rosa i més de 500 botigues decoraran els seus aparadors amb el color rosa


  L'Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) – Junta Provincial de Barcelona ha presentat avui la Campanya "Suma't al rosa" amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama 2011, que tindrà lloc el proper dimecres 19 d'octubre. L'aecc organitza cada any en aquestes dates diversos actes de sensibilització social adreçats a la població general i a les dones afectades per aquesta patologia. Enguany l'eslògan de la campanya és "Suma't al rosa", concepte que representa una crida, un moviment que simbolitza la lluita contra el càncer de mama i, sobretot, un punt de vista positiu i solidari per a tota la població.

Entre les principals activitats preparades per l'aecc aquest any destaca la il·luminació de color de rosa d'edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona com, per exemple: l'Ajuntament de Barcelona, la Casa Batlló, la Torre Agbar, l'Hotel Majestic, el Hard Rock Cafè, la Fundació Suñol, entre altres. La il·luminació tindrà lloc el dia 19 d'octubre entre les 9 del vespre i la mitjanit. 
 
També hi participaran en la campanya 500 botigues de la ciutat, mitjançant la decoració dels seus aparadors amb el color rosa i facilitant informació de la campanya als seus clients. A la campanya també s'hi sumen -organitzant activitats- el FCBarcelona, el RCE Espanyol, Transports Metropolitans de Barcelona o el Hard Rock Café, entre altres.
 
L'aecc convida tota la ciutadania i els agents socials a que es Sumin al rosa i es vesteixin de color rosa el proper dia 19 com a mostra de solidaritat. També convida a tothom a participar de les activitats organitzades a la ciutat de Barcelona i als municipis de les comarques barcelonines. El dia 19 també es podrà col·laborar col·locant llaços roses solidaris en els llocs més inversemblants de la ciutat, així com donant suport en les accions que es difonen mitjançant les xarxes socials Facebook (www.facebook.com/sumatealrosa i www.facebook.com/aeccbarcelonacontraelcancer) i al Twitter (#sumatealrosa).
 
La Campanya contra el càncer de mama té com a objectius: fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia a la població general, proporcionar un missatge d'esperança i informar dels recursos psicosocials existents a l'aecc per a les dones afectades.
 
La importància de la prevenció, l'impacte de la malaltia i el treball de l'aecc
 
L'aecc considera molt important la prevenció, doncs el 50 % de les dones que desenvolupen un càncer de mama no posseeixen factors de risc identificables com, per exemple: antecedents personals, genètics o familiars, i en etapes inicials aquest càncer no produeix cap símptoma. Per aquest motiu, l'aecc recomana fer-se mamografies periòdiques per a la detecció precoç del càncer de mama, una cada dos anys entre els 45/50 anys fins els 70.
 
La mamografia detecta lesions fins a dos anys abans que es facin palpables, i un 30% de les mamografies presenten carcinomes in situ (no invasius). La possibilitat de curació en els carcinomes in situ és pràcticament del 100%.
 
Moltes dones conviuen amb la malaltia durant molt de temps i s'han d'enfrontar a tota una sèrie de dificultats, tan a nivell físic com emocional. La malaltia pot afectar a nivell personal (por, disminució de recursos, crisi espiritual...), a nivell familiar (sentiment de culpa, incertesa, dificultats laborals...) i a nivell social (preocupacions, desesperança, confusió). A més a més, els canvis físics produïts pels tractaments, també poden malmetre la imatge i l'autoestima.
 
L'aecc atén de manera ràpida a les persones afectades des del primer moment de la malaltia, amb la voluntat de disminuir l'impacte emocional propi d'aquesta primera fase. També les informa sobre els recursos materials, econòmics i socials disponibles a la xarxa d'atenció sanitària i dels propis de l'aecc.
 
El programa Molt x Viure de l'aecc ofereix a les persones afectades: intervenció psicològica individual i grupal, intervenció social per a la gestió d'ajudes socials, econòmiques i de material ortopèdic, i prevenció i rehabilitació del linfedema. L'any 2010 el programa Molt x Viure va atendre a 1.050 usuàries.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article