La Taula del Tercer Sector defensa l’impuls del voluntariat per preservar la cohesió social

Ho fa coincidint amb la inauguració del congrés que reunirà 250.000 voluntaris a Barcelona


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya reclama enfortir i potenciar el voluntariat en l'actual context de crisi econòmica a la vista de la seva enorme contribució a la cohesió social del país. La Taula del Tercer Sector defensa un nou impuls del voluntariat el mateix dia que s'inaugura a Barcelona el II Congrés Europeu del Voluntariat. Actualment, prop de 250.000 voluntaris i voluntàries fan possible l'activitat altruista del Tercer Sector Social català. La Taula del Tercer Sector aposta perquè Catalunya segueixi sent un país pioner en l'àmbit del voluntariat i perquè continuï tenint un teixit associatiu fort i arrelat al territori. I perquè avancem en aquest objectiu, puix que encara estem lluny dels nivells d'associacionisme i de voluntariat que tenen altres països europeus.

Durant tres dies, al II Congrés Europeu del Voluntariat centenars de professionals i voluntaris podran posar al dia de forma conjunta la diversitat de polítiques que s'executen per al foment i la promoció de la realitat voluntària i associativa a Europa. 
 
La Taula del Tercer Sector participarà activament en el II Congrés del voluntariat. Entre altres coses, el divendres 11 participarà en el Marketplace. El Marketplace és una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat, una de les organitzacions membres de la Taula del Tercer Sector, que esdevindrà un punt de trobada entre empreses, administracions públiques, agents educatius i organitzacions de voluntariat. La iniciativa vol promoure la col·laboració entre el món empresarial i el sector voluntari, afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant un espai idoni per a generar una xarxa de contactes que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració. La Taula del Tercer Sector hi serà present compartint un estand amb COMRàdio.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article