Més de 5.000 persones grans reben el suport del programa VBellesa Activa durant el 2011

La Creu Roja s'ha dotat de 10 vehicles més per desenvolupar aquest programa


La Creu Roja ha atès un total de 5.109 persones grans a través del programa VBellesa Activa durant el 2011. Aquest programa vol promoure l'autonomia de les persones grans i fomentar-ne l'envelliment actiu, a més d'oferir serveis de proximitat per ajudar a cobrir les seves necessitats i millorar la seva qualitat de vida. Aquest programa compta amb el suport del Ministeri de Sanitat i Política Social, que enguany ha lliurat 10 vehicles a la Creu Roja per al desenvolupament d'aquest programa (finançats amb fons procedents del 0,7% de l'IRPF) i de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta donació, s'amplia fins a 30 la flota de vehicles amb què compta la institució humanitària per desplaçar-se a la llar de la gent gran usuària de programa.

Els nous vehicles s'han lliurat aquest dijous, 10 de novembre, a una desena d'assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que desenvolupen el programa VBellesa Activa a la demarcació de  Barcelona. Concretament, s'ha lliurat un vehicle a les assemblees següents: Alt Maresme, Baix Llobregat Centre, Baix Llobregat Nord, Caldes de Montbui-Palau Solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni i Baix Montseny, Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix, Sant Feliu de Llobregat, Sentmenat i Vilanova i la Geltrú.
 
A l'acte de lliurament, hi han assistit els presidents de la Creu Roja a Catalunya i a la demarcació de Barcelona, Josep Marquès i Josep Quitet, i els presidents de diverses assemblees locals i comarcals d'aquesta província. Els han acompanyat el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, i el vicesecretari de la institució a la demarcació de Barcelona, Albert Martí.
 
Per a les oficines locals i comarcals, els vehicles són una eina fonamental per atendre les persones grans, especialment en aquelles zones amb mala combinació de transport o en aquells casos en què existeix una gran dispersió territorial dels domicilis dels usuaris del programa. Actualment, el programa VBellesa Activa es desenvolupa en 109 municipis de la demarcació de Barcelona, a través de 35 assemblees locals i comarcals.
 
4 grans línies d'actuació del programa VBellesa Activa
 
A través del programa VBellesa Activa, la Creu Roja desenvolupa principalment els 4 següents eixos d'actuació: prevenir la dependència i promoure l'autonomia de les persones grans, facilitar-los serveis de proximitat, cobrir les seves necessitats bàsiques i evitar els perjudicis de les temperatures extremes sobre la seva salut.
 
Per prevenir la dependència i promoure l'autonomia, s'estan desenvolupant projectes per promoure l'envelliment actiu, que han arribat a 734 persones durant el 2011. D'altra banda, els serveis de proximitat, amb què el voluntariat fa un seguiment setmanal dels usuaris per detectar les seves necessitats, han atès 397 persones en el mateix període.
 
Pel que fa als kits, amb productes alimentaris i higiènics, s'han repartit 4.100 unitats entre 665 usuaris des de principis de 2011, entre ells la majoria dels beneficiaris dels serveis de proximitat. Fins a finals d'any, és previst distribuir aquests lots a 174 persones més.
 
Un total de 651 persones grans també han rebut consells o han participat en accions de sensibilització per prevenir els efectes de les temperatures extremes entre la gent gran. A més, en el marc del programa VBellesa Activa, s'han atès més de 2.000 persones en activitats lúdiques i culturals i s'han repartit productes de suport i d'ajuda social a prop de 2.000 usuaris més.
 
La Creu Roja seguirà reforçant els seus projectes per atendre les persones grans durant el 2012 coincidint amb la celebració de l'Any Internacional de l'envelliment actiu i de la solidaritat intergeneracional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article