Inauguren una placa en alfabet braille a una plaça de Girona en suport a les persones cegues

L'Ajuntament i l'ONCE han promogut la iniacitiva que simbolitza un pas més cap a la normalització i sensibilització de les persones amb discapacitat visual


L'Ajuntament de Girona s'ha compromès a treballar per facilitar l'accés a les persones amb discapacitat visual a la ciutat durant la descoberta de la placa en alfabet braille a la plaça dedicada a l'inventor i mestre francès, Louis Braille, que s'ha fet aquest dilluns. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que s'ha compromès a fer de Girona una ciutat "més accessible" per tothom, davant uns cinquanta assistents, entre els quals hi havia representants de l'ONCE i veïns i associats. La plaça on s'ha instal·lat la placa es troba al barri de Fontajau.

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha fet un especial agraïment a l'ONCE i ha manifestat el compromís d"avançar" en la línia de fer una ciutat "més accessible a tots els ciutadans. Per la seva banda, la vicepresidenta segona del consell general de l'ONCE, Teresa Palahí, ha destacat la sensibilitat que la ciutat demostra envers les persones amb aquest acte mentre que el delegat territorial de l'ONCE a Barcelona, Xavier Grau, ha posat en valor la figura de Louis Braille (1809-1952) i el sistema de lectoescriptura que va inventar. 
 
A la inscripció de la placa hi figura el següent text: Plaça de Louis Braille / Inventor i professor / Coupvray (França), 1809 - París, 1852. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article