DisCert certifica l'aposta de les empreses per la integració de les persones amb discapacitat

El proper dia 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de la Discapacitat


DisCert és una empresa que certifica les organitzacions que compleixen la Llei d'integració social de minusvàlids (LISMI) puntuant el nivell de compromís a l'empresa a través d'un sistema de verificació i certificació extern. Es tracta d'una iniciativa europea que compta amb la garantia de TÜV Rheinland, líder en serveis tècnics a nivell mundial que actua com a entitat independent per a la verificació de la qualitat i transparència del procés de certificació. Fins a dia d'avui, DisCert ja ha certificat empreses com ESADE, Novartis, Contratas y Obras, Feu Vert, ISDEFE, Grupo Eulen, Grupo SIFU, Sermes Planificación, Keyline, Palacions Alimentación, Fundación Privada Gaspar de Portolà, Gilead o Tecsalsa, empreses que pertanyen a sectors tan diversos com el farmacèutic, l'alimentació, els serveis, l'integració laboral de persones discapacitades, la formació, la construcció o les telecomunicacions. 

Algunes d'aquestes organitzacions protagonitzen la campanya 'Certificamos Sonrisas', una iniciativa que gira al voltant d'un llibre homònim que recull els testimonis de Josefina, Verónica, Vanesa, Belén, Francesc, Jesús, Alejandro, Bernardo y Lydia, que narren el seu dia a dia en un món laboral com el de molts altres espanyols però al qual s'enfronten amb una particularitat: tots ells tenen algun tipus de discapacitat. Amb 'Certificamos Sonrisas', DisCert España pretén donar a conèixer la seva aposta per les empreses que compleixen amb una política de Responsabilitat Social Corporativa. 
 
Una aposta per la responsabilitat social
 
Les empreses realitzen un important paper d'integració socio-laboral, així com el compliment de la LISMI. En aquest context, el Certificat DisCert les permet demostrar que són responsables i que estan compromeses amb les persones amb discapacitat. Paral·lelament a la publicació del llibre, el qual s'ha fet arribar a milers d'empress, disCert té com a objectiu difondre el missatge entre associacions i el públic en general. Per això 'Certificamos Sonrisas' compta també amb la versió del llibre en format interactiu que es pot descarregar a la pàgina www.certificamossonrisas.com
 
DisCert convida particulars, empreses, associacions i organismes públics i privats a seguir el moviment 'Certificamos Sonrisas' i a difondre'l a través de www.certificamossonrisas.com, el blog i el Facebook on, a més, s'hi poden llegir els testimonis dels encarregats i responsables de les àrees en les què treballen els personatges de la primera edició d'aquest llibre. 
 
Precisament per a donar a conèixer la seva activitat, DisCert comptarà amb un stan en la propera fira de la Responsabilitat Social Corporativa de Catalunya que se celebra aquests dies a Barcelona fins el 2 de desembre. En motiu d'aquest esdeveinment, DisCert té una oferta especial per a les empreses que s'interessen pel certificat a la fira: la quota d'alta gratuïta. 
 
3D: Dia Internacional de la Discapacitat
 
Com cada any, el 3 de desembre se celebrarà el Dia Internacional de la Discapacitat. Coincidint amb aquesta efemèride, el responsable de DisCert Espanya, Francesc Saldaña, participarà a la jornada professional 'Caminant cap a la plena ocupació', que tindrà lloc a Alcalà d'Henares el dia 2 de desembre. Saldaña oferirà, juntament amb el Director Comercial de TÜV Rheinland, Gonzalo de Castro, la conferència 'Certificado DisCert, reconeix els esforçso de les organitzacions compromoses amb la discapacitat'. La segona ponència de la jornada serà 'Contractació de persones amb discapacitat'. a càrrec del subinspector d'Ocupació i Seguretat Social Jorge Pérez. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament del municipi madrileny i en el què col·laboren la Fundació Prevent i DisCert, forma part de les activitats commemoratives que s'han planificat per a celebrar el Dia de la Discapacitat 2011. A més a més de les conferències està prevista la mostra 'Expres-Arte' o la conferència-taller '¿Y si pudiera? Estrategias par la superación de limitaciones', a càrrec del coach Giancarlo Ferrari.  
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article