El Banc dels Aliments i Bonpreu i Esclat celebren el 4t Tió Solidari

Tenen l'objectiu aconseguir 90.000 kilos de menjar pel Banc dels Aliments, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio i d'Abacus


Des de principis d'aquest mes de desembre i fins el dia de Nadal, els establiments Bonpreu, Esclat i també les botigues d'Abacus posen a l'abast de tots els consumidors participacions d'1 euro per contribuir a la recollida d'aliments per al Banc dels Aliments de Catalunya. De manera conjunta, el primer any es va aconseguir recollir 30 tones de menjar; el segon any, unes 60; el tercer, unes 70 i, enguany, s'espera arribar als 90.000 kg, sempre gràcies a la implicació i col·laboració de tots els ciutadans.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Grup Bon Preu i pel programa Criatures de Catalunya Ràdio, ara fa 4 anys, té per objectiu fer arribar diners al Banc dels Aliments perquè aquest pugui adquirir tots els productes bàsics que més necessita. Després el mateix Banc dels Aliments s'encarrega de distribuir-los a les entitats de Catalunya amb qui està vinculat. El Tió Solidari fou l'embrió de la Gran Recapte que es va començar a celebrar fa 3 anys.
 
Des dels seus inicis, aquest projecte ha perseguit tres objectius: 
 
1. Sensibilitzar a la població de l'existència d'un Quart món –pobresa a ‘casa nostra'–  que ha crescut des de l'inici de la crisi el 2008.
2. Educar als infants sobre la importància de no jugar amb el menjar, tenint en compte que molta gent té dificultats per aconseguir-ne. Cal que aprenguin a mantenir una alimentació equilibrada i a no llençar els aliments. 
3. Fomentar el coneixement de la tradició catalana per excel·lència durant les festes de Nadal: El Caga Tió
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article