Difondre els Drets Humans per les xarxes socials és l’objectiu del nou projecte de la Creu Roja

En motiu del proper Dia Internacional dels Drets Humans s'inicia la campanya a Facebook


Sota el lema 'Més drets, més humans', aquesta campanya vol promoure la participació i la implicació de la ciutadania en la difusió dels Drets Humans a partir d’una acció innovadora. Aquesta iniciativa, impulsada pel Gabinet de DH i Centre de Dret Internacional Humanitari de l’entitat, consta d’elements lúdics i d’eines que permeten compartir amb les amistats de Facebook continguts relacionats amb la campanya. L’espai i l’aplicació viral estan disponibles en tres idiomes per tal de fer extensiva la campanya a d’altres parts de l’Estat i d’arreu del món.

Difondre els Drets Humans entre el conjunt de la ciutadania fent ús de les xarxes socials és l’objectiu d’una nova campanya de la Creu Roja a Catalunya. La campanya consta d’un espai i una aplicació viral a Facebook, que s'han obert a la participació de la ciutadania des d'aquest 2 desembre, quan ja s’apropa la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans (10 desembre).

Totes les persones que accedeixin a l’aplicació es trobaran amb 15 personatges, cadascun dels quals representa diferents DH recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans. N’hauran d’escollir un i, posteriorment, hauran de superar 7 reptes relacionats amb la promoció i difusió dels Drets Humans, aconseguint sumar més persones a aquesta iniciativa. L’aplicació està pensada perquè els internautes puguin completar aquest recorregut de forma àgil i ràpida, amb una dedicació aproximada de dos minuts per visita.
 
Els Drets Humans en 15 personatges
 
Cadascun dels 15 personatges de la campanya representa un dels Drets Humans recollits en la Declaració Universal dels DH. Finalment, els 15 drets escollits han estat els següents:
 
- Els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets.
 
- Tots i totes som iguals davant la llei.
 
- Dret a la vida.
 
- Dret a no ser sotmès a tortures ni a tractes cruels, inhumans o degradants.

- Dret a l’educació i a participar a la vida cultural.
 
- Dret a cercar asil.
 
- Dret a la tutela judicial efectiva i a la presumpció d’innocència.
 
- Dret a contraure matrimoni.
 
- Dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió.
 
- Dret a la llibertat d’opinió i d’expressió.
 
- Dret al treball, al descans i al lleure.
 
- Dret a reunir-se, associar-se i a participar en el govern.
 
- Dret a la intimitat.
 
- Dret a la salut i al benestar.
 
- Dret al gaudi dels drets humans i deure de respectar-los.
 
L’aplicació també consta d’un rànquing, on els internautes podran consultar el suport que ha rebut cadascun dels personatges (i dels Drets Humans associats) per part del conjunt dels usuaris. A través de la xarxa, també es podrà consultar la Declaració Universal dels Drets Humans i altres informacions relacionades amb la campanya. Així mateix, l’aplicació consta d’informació sobre les actuacions de la Creu Roja per difondre els DH i el DIH, una tasca que l’entitat considera fonamental davant de l’actual situació sociopolítica i el reptes de futur del món globalitzat.
 
A més, les persones que ho desitgin també podran descarregar-se els diferents personatges i el logotip de l’aplicació en castellà, català i anglès, per tal de posar-los com a imatge de perfil al Facebook mentre se celebri la campanya, una acció simbòlica de compromís amb la promoció i la difusió dels Drets humans.  D’altra banda, els participants poden fer difusió de l’aplicació a través del seu mur de Facebook i compartir-la amb les seves amistats.
 
A través del següent enllaç, podreu descarregar-vos la imatge dels diferents personatges de la campanya per incloure el perfil, així com el logotip de l’aplicació (català, castellà, anglès).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article