La societat catalana torna a bolcar-se en La Marató de TV3

1.300 activitats ja s'han sumat a la 20a edició d'aquest programa especial i solidari


A sis dies per La Marató de TV3, enguany dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits, ja són més de 1.300 els actes populars que s'han organitzat per difondre el missatge del programa i recol·lectar fons econòmics per al marcador. El web oficial del programa especial compta amb un mapa on apareixen totes les activitats organitzades i que un any més demostren com la societat catalana es bolquen en la festa solidària i tenen un gran poder de convocatòria. En el 20è aniversari de La Marató, els ciutadans tornaran a desplegar l'energia de la participació col·lectiva per sumar un nou èxit a la història del projecte.

Darrere d'aquest miler llarg d'activitats per La Marató hi ha la dedicació de 1.153 entitats i col·lectius de tots els àmbits, que evidencien que aquest projecte és capaç de mobilitzar el conjunt de la societat. I és que gran part de l'atractiu d'aquesta participació social rau en la diversitat d'entitats que s'hi impliquen i que contagien a d'altres l'entusiasme per La Marató. De les entitats que organitzen actes per a aquest any, 381 ho faran per primera vegada.
 
Com ja és habitual, el teixit associatiu català serà un dels grans protagonistes de la mobilització social: nombroses associacions de joves, de dones i de gent gran, així com associacions culturals i esportives, casals i ateneus han ideat actes per sumar-se a La Marató 2011. També l'àmbit educatiu, empresarial i les administracions públiques s'hi impliquen amb iniciatives diverses. 
 
En molts municipis catalans, totes les entitats locals s'uneixen per organitzar grans activitats que apleguen milers de persones. És el cas de Manresa Mobilitza't per La Marató, el mercat solidari de Tordera o el conjunt d'activitats que fa l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Un altre dels fenòmens curiosos propi de La Marató és el sorgiment de nous col·lectius que neixen justament per organitzar activitats de suport a aquest projecte. Així van crear-se entitats com la Comissió Marató Vilanova del Vallès o Veïns de la Vall Fosca - Amics de La Marató, amb una llarga trajectòria de col·laboració amb el projecte. 
 
Les activitats per La Marató són tan diverses com les entitats que les organitzen. Combinen els temes tradicionals de sempre, com concerts, mercats, representacions teatrals, xocolatades, caminades o curses, amb altres de noves i sorprenents. Totes les iniciatives tenen cabuda en La Marató, i per això, entre el 2004 i el 2010, el nombre d'actes populars s'ha triplicat, pràcticament, passant dels 502 als 1.361, una dada que reflecteix l'arrelament d'aquest projecte en la societat catalana.
 
Les 41 comarques catalanes acullen activitats per a aquesta edició. Fins avui, sabem que a les comarques de Barcelona se n'hi faran 581; a les de Tarragona, 230. Les comarques gironines en sumen 212 i les de Lleida, 189. Des d'Andorra i de París també ens han arribat activitats per aquesta edició. 
 
Les cinc comarques més actives són les del Barcelonès, amb 155 activitats, el Vallès Occidental, amb 97, el Vallès Oriental, amb 88, el Maresme, amb 76, i el Baix Llobregat, amb 73. La Selva, el Baix Camp, el Segrià, el Bages i Osona les segueixen de prop. 
 
En aquesta edició destaquen, en nombre, les activitats relacionades amb els esports –curses, partits de bàsquet i de futbol, natació, motor– i amb la gastronomia, com ara dinars populars, xocolatades, sopars i venda de productes alimentaris elaborats artesanalment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article