Menjar bé en edat escolar ara és molt més fàcil

Els Departaments d'Educació i Salut de la Generalitat han editat una guia per seguir la dieta mediterrània


Menjar bé en edat escolar ara és molt més fàcil (pdf)

De la iniciativa que l'any 1997 van tenir el Departament d'Educació i el Departament de Salut per distribuir a totes les escoles de Catalunya un petit manual anomenat 'Quadern per a la planificació de menús a l'escola, ara han publicat la guia 'L'alimentació saludable a l'etapa escolar'. Partint de la idea que l'alimentació ha de cobrir totes les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa, la publicació pretén assegurar el consum adequat de fruita, verdura i peix en una etapa en que acostuma a ser baix. L'objectiu, no és altra, doncs, que el de procurar que els nens i nenes en edat escolar segueixin la dieta mediterrània. 

La guia comença amb una delimitació clara de la quantitat d'energia que ha d'aportar cada àpat (25% l'esmorzar, 35% el dinar, 15% el berenar i 25% el sopar), una taula d'equivalencies nutricional i una explicació clara sobre com ha de ser cada àpat. A banda, també explica què és el més important que s'ha de consumir, què cal potenciar i què cal reduir (com les llaminadures, les begudes refrescants, la brioixeriea i la pastisseria, les cremes de xocolata i mousses i el menjar ràpid). 
 
Per tenir clara la correcta quantitat de cada aliment en cada edat, la publicació compta amb un quadre on s'especifica detalladament així com exemples de menús segons temporada (un per a tardor-hivern i un per a primavera-estiu). Finalment també podem trobar exemples de menús sense gluten, sense lactosa i sense sucres d'addició. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article