La Taula del Tercer Sector considera que les noves xifres de l’RMI demostren poca sensibilitat social del Govern

Malgrat l'increment de necessitats socials, 11.286 catalans hauran perdut la prestació en un any


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya considera que les retallades de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) demostren poca sensibilitat social del Govern català. La Taula del Tercer Sector fa aquesta valoració després de conèixer les xifres sobre l'RMI fetes públiques pel Departament d'Empresa i Ocupació, i tenint també en compte les xifres que figuren en el projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2012. Segons el departament, amb data del 31 de desembre del 2011 hi havia 24.765 beneficiaris de l'ajuda objecte de polèmica en els últims mesos. 

Si tenim en compte que els pressupostos de la Generalitat per aquest any 2012 preveuen que el nombre de perceptors baixi encara més, fins als 18.000, la Taula assegura que això significa que en un any 11.286 persones hauran perdut la prestació, és a dir, una tercera part de les que se'n beneficaven el 2010.
 
A més, aquesta xifra podria ser més gran si es consideren les noves sol.licituds. Per poder fer una valoració global, la Taula del Tercer Sector troba a faltar en les informacions facilitades avui pel Govern dades concretes sobre la resposta donada a les noves sol·licituds de l'RMI rebudes durant l'any 2011 procedents dels Serveis Socials dels Ajuntaments.
 
La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya considera que no és lògic que en un moment com l'actual d'increment dramàtic de les necessitats socials el Govern català restringeixi d'una manera tan severa l'accés a l'RMI. D'altra banda, en relació a les xifres de 2011 donades avui pel Govern, la Taula del Tercer Sector considera que aquestes demostren que el nivell de frau en l'RMI és molt baix, que la major part de les baixes s'han produït per l'aplicació dels nous criteris restrictius aprovats a finals d'agost, i que això corrobora que la mesura del pagament amb xec de l'agost passat era desproporcionada i injustificada.
 
La Taula del Tercer Sector lamenta una vegada més que el govern s'hagi limitat a restringit l'accés a l'RMI per estalviar diners, sense abordar la reforma en profunditat acordada i reclamada per tots els grups parlamentaris des de fa anys. És per aquest motiu que la Taula del Tercer Sector demana que la reforma de l'RMI esdevingui un dels objectius prioritaris del Govern en aquest 2012.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article