Barcelona compta amb dues residències més

Són un centre amb serveis per a persones amb malaltia mental i un altre amb atenció especialitzada per a persones amb discapacitat intel·lectual


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha ingauturat aquesta setmana dos nous equipaments a Barcelona. Es tracta d'un centre amb serveis per a persones amb malaltia mental al barri de les Corts i una residència i centre d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat intel·lectual Tres Pins. L'edifici de Les Corts ofereix 143 places entre acolliment residencial, servei prelaboral i club social, mentre que l'altre disposa de 27 places residnecials, i 12 d'acolliment diürn d'atenció especialitzada.

Al centre per a persones amb malaltia mental hi ha 48 places per acolliment residencial amb caràcter permanent o temporal i assistència intregral a persones amb malaltia mental. Aquest servei facilita un entorn substitutiu de la llar adequat i adaptat a les necessitats dels usuaris i les usuàries. Les 25 places de servei prelaboral són un recurs d'intervenció en persones amb malaltia mental que té com a objectiu aconseguir la seva integració laboral. El club social, amb capacitat per a 70 persones usuàries, fomentarà la participació i la inclusió social mitjançant el lleure de les persones amb malaltia mental. La finalitat darrera d'aquest servei és que les usuàries i els usuaris puguin superar els obstacles que dificulten la seva participació en les activitats del seu entorn comunitari i gaudir així del seu temps de lleure.
 
L'equipament Tres Pins ofereix assistència integral a persones amb discapacitat intel·lectual les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. El centre facilita un entorn substitutiu de la llar adequat i adaptat a les necessitats dels usuaris i les usuàries. També ofereix servei d'acolliment diürn i atenció individualitzada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè aconsegueixin el màxim grau d'autonomia personal i d'integració social. El centre disposa de tres mòduls residencials format per 9 habitacions individuals cadascun, així com menjador i sala d'estar, sala de cuidadors-infermeria i magatzem. També té diverses aules, tallers i serveis d'atenció personalitzada, així com una zona ajardinada exterior de 1.500 metres quadrats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article