L'art de les 'Parelles Artístiques', al Museu d'Història de Catalunya

Estan formades per artistes i persones amb problemes de salut mental i les seves obres se subhastaran a l'estiu


El Museu d'Història de Catalunya inaugurarà aquest dijous a les 7 de la tarda l'exposició col·lectiva 'Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental'. Amb la presència del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, es donarà el tret de sortida a l'exposició que es podrà visitar fins el proper 8 d'abril i que és fruit del treball a "quatre mans" entre artistes amateurs -persones usuàries dels serveis de salut mental- i artistes professionals, els quals han treballat per parelles en el procés creatiu durant el segon semestre de 2011.

Aquesta iniciativa pionera de lluita contra l'estigma de les malalties mentals va néixer a Osona de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO). Enguany també hi participen l'Associació de familiars de persones amb malaltia mental El Far de la Garriga i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers. En total s'hi podran contemplar 40 peces de diferents disciplines artístiques com pintura, escultura, vídeo, poesia, etc.
 
Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma, etc.
 
Després del Museu d'Història de Catalunya, la mostra s'instal·larà a Vic, Prats de Lluçanès, Granollers i Manlleu. Aquest darrer municipi acollirà a l'estiu la subhasta de les obres i festa de clausura d'aquesta edició del projecte. Els donatius que es recullin, serviran per donar-li continuïtat. 
 
Cal destacar que s'organitzen xerrades i visites guiades a grups i col·lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col·lectius artístics, associacions, etc.) al votant de l'exposició.
La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) gestiona una xarxa integrada de serveis a la comunitat que tenen per objectiu cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, treball i oci de persones amb problemes de salut mental i drogodependències. També promou accions de sensibilització de la societat vers la salut mental mitjançant projectes comunitaris que faciliten la participació en la societat de les persones afectades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Berta Balcells Berga
1.

Fa molt bona pinta! Miraré d'anar a veure-la perquè pot valdre molt la pena!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article