Arrenca el projecte FutbolNet a les comarques gironines

La Fundació del FC Barcelona ha encarregat a la Fundació SER.GI la gestió dels projectes


Acaba d'iniciar-se el projecte FutbolNet a les comarques gironines, un projecte organitzat i promogut per la Fundació del FC Barcelona. Les poblacions de Salt, Banyoles i Olot han estat seleccionades per desenvolupar les diferents fases d'aquesta iniciativa que pretén, mitjançant el diàleg i activitats dinàmiques i esportives, educar sobre sis valors: compromís, respecte, tolerància, treball en equip, responsabilitat i esforç. La Fundació SER.GI és l'encarregada de portar-lo a terme sobre el terreny a Salt, Banyoles i Olot, on rep el suport dels respectius ajuntaments.

Els participants a les comarques gironines són uns 170 joves d'entre 12 i 16 anys. Les activitats culminaran en un festival final que ha de permetre la trobada dels diferents participants de FutbolNet a Catalunya, i que tindrà lloc a instal·lacions del FC Barcelona.
 
A banda dels joves participants, una altra figura clau són els “teamers”, que són joves d'entre 16 i 18 anys que tenen com a funció afavorir la cohesió d'equip i el diàleg entre els jugadors, permetent-los guanyar confiança i responsabilitat.
 
FutbolNet
 
El Programa FutbolNet pretén oferir a infants i joves la possibilitat de participar d'activitats lúdico-esportives que els permetin obtenir els beneficis individuals, físics, psicològics, socials, ètics i normatius implícits en la pràctica del futbol i de l'esport en general.
 
Partint de la idea que el futbol pot jugar un paper central per treballar la convivència entre els joves, s'ha dissenyat una metodologia en què es combinen diàleg i esport.
 
Els encontres, doncs, tenen 3 parts. El primer temps en què els jugadors dialoguen i arriben a acords sobre el comportament i les regles de joc durant la trobada de futbol. El segon temps, en què es juga la trobada de futbol. I el tercer temps en què els jugadors avaluen el compliment dels acords pactats i defineixen el resultat de la trobada.
Altres característiques d'aquesta metodologia són, l'obligatorietat del joc net i el foment del paper de les noies en l'esport. Els equips han de ser mixtes, amb components de nacionalitats diferents.
 
El concepte del FutbolNet ha estat treballat en països amb conflictes i problemàtiques socials, on el futbol ha estat l'excusa per treballar temes com la no-violència (en el cas de Colòmbia), el masclisme, la relació palestins- israelians, la drogoaddicció, la SIDA (en països africans), etc.
 
La Fundació SER.GI
 
La Fundació SER.GI és una entitat gironina que realitza projectes socioeducatius per millorar la cohesió social i les condicions de vida de les famílies més desafavorides. Molts d'aquests projectes es realitzen en col·laboració amb altres entitats i amb l'administració pública. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article