15.000 quilos de menjar contra la pobresa

Més de 1.800 infants i joves de 30 agrupaments escoltes han pres part de la iniciativa que s'ha dut a terme a Barcelona


Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) han recollit aquest dissabte 3 de març 15 tones d'aliments en el marc del projecte 'Desmarca't: som servei, fem recapte', que tenia l'objectiu de recollir menjar per a la Fundació Banc dels Aliments. L'acció ha tingut lloc a Barcelona i hi han participat 30 agrupaments escoltes de la comarca del Barcelonès, des dels quals s'han involucrat 1.300 infants i joves d'entre 5 i 18 anys i més de 500 caps i responsables associatius.

Altres objectius de la iniciativa eren sensibilitzar els participants sobre la situació de pobresa que viu molta gent, fomentar la solidaritat, reflexionar sobre el consumisme actual i generar un treball d'incidència en l'entorn i transformació social. També s'ha potenciat el treball en xarxa amb altres entitats de l'entorn.
 
El dia del recapte ha estat dividit en dues parts. La primera s'ha dut a terme entre les 9.00 h i les 17.00 h. Cada cau ha recollit menjar a la porta de supermercats, mercats i botigues i l'han dut a un espai assignat prèviament. 
 
A la segona part del dia, entre les 17.00 h i les 21.00 h, tots els agrupaments s'han desplaçat a l'Arc de Triomf, on hi havia un espai amb carpes, jocs, tallers i activitats i un escenari on s'ha fet la suma total d'aliments recollits. En total s'han aconseguit 15.031 quilos de menjar, fet que significa que cada cau ha recollit una mitjana d'uns 600 quilos d'aliments. 
 
En aquest espai també hi ha hagut l'animació infantil d'Oriol Canals, els jocs de paraules de Màrius Serra i el concert dels Catarres. A més, s'ha instal·lat un estand per recaptar més aliments i per informar sobre l'acció als vianants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article