Compromís Endesa recapta menjar equivalent a 34.400 àpats

La recol·lecta es destina al Banc dels Aliments


Ajudar les famílies que més ho necessiten en moments de dificultats com l'actual. Aquesta és la tasca que va iniciar Endesa a Catalunya el 2011 mitjançant el projecte Compromís Endesa. En total es van aconseguir recaptar 8.600 quilos de menjar –en actes interns i externs de la Companyia- que van ser entregats als Bancs dels Aliments, una xifra que equival a 34.400 àpats. A més, mitjançant un acord de col·laboració amb la fundació, la Companyia entrega la mateixa quantitat d'euros que de quilos recaptats a les quatre seus que l'entitat social té a les demarcacions catalanes. 

Josep Maria Rovira, director general d'Endesa a Catalunya, ha lliurat al Banc dels Aliments de Barcelona un xec amb 4.562 euros, que corresponen als quilos d'aliments que es van recaptar durant l'any passat tant en actes interns com externs de la Companyia a la ciutat comtal. L'objectiu de la donació, d'un euro extra per cada quilo d'aliment recaptat, és ajudar a fer front a les despeses de logística o de lloguer que té l'entitat, entre d'altres. A l'acte, que s'ha celebrat a les instal·lacions del Banc dels Aliments, hi ha estat també presents, per part de la fundació, Antoni Sansalvadó, president del patronat, Pere Pujadó, director, i Roser Brutau, secretaria general i membre del Patronat.
 
L'acord amb la Fundació del Banc dels Aliments s'ha fet mitjançant la creació de l'Entrada Solidària, que consisteix en l'entrega voluntària, per part dels empleats i els convidats als actes de la Companyia, d'1kg d'aliments no periples als esdeveniments que organitza l'Empresa. 
 
Al primer acte on es va portar a terme la campanya va ser a Vilatenim (Alt Empordà), en un dinar anual pels treballadors, prejubilats i jubilats de l'antiga Hidroempordà, que es va celebrar el mes de juny. La bona acollida per part dels assistents va animar la Companyia a crear un projecte de més envergadura per promoure la recaptació d'aliments: la gira de concerts solidaris oberts a tots el públics de la Orquestra Sinfônica Jovem de Goiás. En menys d'una setmana es van aconseguir recaptar 6.650 quilos d'aliments als sis concerts que es van fer a Lleida, Girona, Vila-seca i Barcelona. Des de llavors la iniciativa també s'ha portat a terme en actes interns adreçats als empleats i les seves famílies i s'hi ha sumat activitats de caràcter particular, com per exemple carreres ciclistes, reunions socials o dels sindicats. 
 
El mes de desembre ja es va fer la donació de 1.577 euros al Banc dels Aliments de Girona, aprofitant el tradicional concert de Nadal que fa Endesa en aquesta demarcació amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i l'Orquestra Filharmònica de Catalunya, i properament també es farà amb el Banc dels Aliments de Lleida i de Tarragona. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article