Boolino, la xarxa social que potencia la lectura entre els infants

La iniciativa vol fer èmfasi en els valors educacionals i emocionals


Nombrosos estudis demostren que crear enllaços emocionals amb els llibres i un hàbit de lectura a una edat primerenca millora la comprensió lectora que, a la vegada, afecta positivament a la capacitat d'aprenentatge. Com a conseqüència, hi ha una relació directa entre l'habilitat lectora i l'èxit escolar. A més, la lectura compartida entre nens i adults crea moments inoblidables per a tots dos. Per tots aquests motius ha nascut boolino, una xarxa social per a pares i totes aquelles persones que intervenen en l'educació de nens d'entre 0 i 12 anys. 

boolino vol potenciar aquests valors educacionals i emocionals i neix amb l'objectiu de fomentar l'hàbit de la lectura infantil. Sabem que hi ha dos elements fonamentals a l'hora d'iniciar els nens en la lectura: l'exemple de l'entorn familiar (si els pares llegeixen és bastant probable que els seus fills també ho facin) i l'accés a llibres que els encantin i que siguin adequats per la seva edat i nivell lector. 
"Volem ser una font d'inspiració per a facilitar-los la tasca gens fàcil d'animar als nens a llegir", expliquen els creadors, "amb consells, idees i recomanacions en tres àmbits, dels quals actualment dos estan operatius a la versió beta de boolino".
 
El Bloc boolino 
 
És un espai d'actualitat en el qual compartim idees i opinions sobre temes relacionades amb la literatura infantil i l'animació de la lectura: entrevistes amb experts en educació i del sector editorial; trobades amb autors, il·lustradors, editors, llibreters i bibliotecaris, articles d'actualitat i recomanacions de llibres. boolino és un projecte participatiu i interactiu, per això et convidem a participar amb les teves idees i comentaris, siguis mare o pare, àvia, oncle, llibretera, bibliotecari, professora, autor, il·lustradora, editora...
 
L'Agenda boolino
 
És la guia de lleure infantil i familiar amb una àmplia oferta d'activitats culturals: conta contes, tallers, teatre infantil, exposicions, concerts i molt més. Compartir experiències culturals amb els petits és una oportunitat per acostar-los al món de la lectura. A més, si organitzes activitats infantils (per exemple com a llibreter, bibliotecari, companyia de música o teatre, etc.) boolino et convida a compartir-les a través de l'Agenda.
 
Llibres
 
A part de les recomanacions de llibres infantils, els promotors del blog estan treballant en noves funcionalitats perquè l'experiència de descoberta dels millors llibres infantils sigui encara més atractiva: descobrir els millors libres infantils de la base de dades per temàtica i tram d'edat o crear una biblioteca virtual són algunes de les fites que hi ha marcades i que comenaran a estar operatives aquest mes de marḉ. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article