Objectiu: fomentar les vocacions de les noies cap els estudis tecnològics

El Govern impulsa un projecte perquè el sector femení aposti per formació tècnica


L'Institut Català de les Dones, el Departament d'Ensenyament, la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat han posat en marxa el projecte Futur en femení que consisteix en què noies estudiants de carreres i cicles de formació de l'àmbit tecnològic facin de mentores o guies a noies estudiants d'ESO, batxillerat i formació professional.

Actualment s'està desenvolupant un pla pilot d'aquest projecte que ha implicat 5 noies estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i 5 noies d'estudis de Cicles formatius de caràcter tècnic que faran, cadascuna d'elles, de mentora de dues noies de 4rt d'ESO que cursen els estudis en cinc IES de Cornellà de Llobregat.
 
L'objectiu de la iniciativa és presentar referents femenins que generin l'interès pels estudis de caire tècnic d'àrees com la física, les finances, l'energia o el medi ambient i que s'incrementi la incorporació de noies en aquests àmbits. Les mentores seran aquests referents de les alumnes de secundària que, de la mà de les més grans, coneixeran què són, què es fa i on es treballarà després d'un estudi tècnic.
 
A Catalunya el curs 2009-10 es van matricular en carreres de l'àmbit tècnic 6.981 dones i 16.077 homes. La manca de dones en aquest àmbit suposa una pèrdua important del talent  femení per la societat i el sistema econòmic. Aquest fenomen té entre les seves causes la falta de referents femenins en molts sectors, la manca d'orientació laboral amb perspectiva de gènere i l'abandonament del món laboral per tenir cura de les persones.
 
Actes institucionals. 8 de març, Dia internacional de les Dones
 
Barcelona: a les 12.30 hores, al Palau de la Generalitat
-Lectura de la Declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia internacional de les Dones. Parlaments a càrrec d'Artur Mas, president de la Generalitat, i Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones.
-Recepció amb les presidentes de les associacions de dones de Catalunya i amb dones representants de diferents àmbits socials, polítics, culturals i empresarials.
 
La lectura de la Declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia Internacional de les Dones també es farà demà a:
-Girona: a les 20.00 hores, al cinema Truffaut (Portal Nou, 7).
-Lleida: a les 12.30 hores, a la Plaça 8 de març, davant del monument a les dones.
-Tarragona: a les 19.00 hores, a la sala noble del Palau Bofarull (Llovera, 15) de Reus.
-Terres de l'Ebre: a les 19.00 hores, a la Delegació del Govern de la Generalitat (Montcada, 23. Palau Abària) de Tortosa.
 
Concurs de lemes a través twitter
 
El lema “Per ser una dona d'actualitat, clica per la igualtat” d'Edu Albets ha estat el guanyador del primer premi del concurs de lemes a Twitter #diadones de l'Institut Català de les Dones (ICD). El jurat ha valorat l'originalitat i la capacitat de síntesi i d'impacte del missatge i ha escollit la proposta guanyadora d'entre gairebé un total de 50.  El concurs, que s'emmarca en la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, té per objectiu trobar el lema que millor reflecteixi i sintetitzi quin és el principal repte a què s'afronten les dones catalanes del segle XXI.
 
Aquesta és la segona iniciativa de participació ciutadana mitjançant les xarxes socials que endega l'ICD després del concurs de microrelats “420 caràcters per unes relacions en igualtat” que es va realitzar al mes de novembre per la xarxa social Facebook.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article