El Pacte Nacional per a la Immigració, revitalitzat

La comissió de seguiment del Pacte aprova per unanimitat un document que renova i actualitza el consens


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit avui la comissió de seguiment del Pacte Nacional per a la Immigració, l'acord estratègic que aplega la majoria de forces parlamentàries i actors del sector, coincidint amb Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial.

Durant la reunió el conseller ha reiterat el compromís del Govern de "treballar per la cohesió de la societat catalana, des d'un tracte igualitari i una política de drets i deures per a tothom".
 
En aquesta reunió, els membres de la comissió han aprovat per unanimitat un document que renova i actualitza el consens obtingut el 2008, un acord que en paraules del conseller Cleries "és molt important, perquè revitalitza el Pacte Nacional per a la Immigració".
 
El conseller ha agraït a les entitats i als grups parlamentaris presents "la coresponsabilitat i el compromís" demostrat en aquest acord.
 
Tal com ha afirmat el conseller de Benestar Social i Família, "calia renovar el consens al qual vàrem arribar l'any 2008, per adaptar-nos a les noves circumstàncies del nostre país, resultat de l'evolució d'aquests anys. Avui dia ens trobem amb noves prioritats i noves necessitats que no es podien preveure l'any 2008".
 
Davant els canvis d'escenari que s'han produït en aquests anys, avui s'han tancat un seguit de compromisos i propostes d'actuació. En aquest sentit, Cleries ha destacat que "el Pacte Nacional per a la Immigració va ser la suma de sensibilitats de moltes persones. Avui renovem aquesta suma de sensibilitats i demostrem que en temps de dificultats, enlloc de retrocedir, seguim fent passes endavant". Per acabar, el conseller ha afirmat, que "així s'evidencia la vitalitat del Pacte, és a dir, la seva actualitat i la seva vigència".
 
La comissió de seguiment del Pacte Nacional està integrada per les unitats del Govern que designa la Comissió Interdepartamental d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, per la comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració, i pels partits polítics amb representació parlamentària signants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article