Setmana Santa sense mòbil, consola ni televisió

Uns 5.000 infants canviaran les tecnologies per la natura


Durant les properes vacances escolars de Setmana Santa, més de 5.000 infants i joves entre 6 i 18 anys, afiliats a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya participaran en campaments a la natura. Dormiran en una tenda de campanya, menjaran asseguts a terra fent rotllana amb els companys i descobriran l'entorn natural que els envolta, tot prescindint del telèfon mòbil, la consola, la televisió, les xarxes socials i diverses comoditats que formen part del seu dia a dia.

Tot i que l'escoltisme utilitzi i potenciï les tecnologies 2.0 de manera habitual, per treballar en xarxa i fomentar la participació, els campaments s'entenen com un espai per “desconnectar”, viure experiències úniques i aprendre de manera vivencial. Passar uns dies acampant a la natura permet treballar valors i aptituds com l'austeritat, la responsabilitat, l'autonomia, la capacitat de decisió i d'organització i el respecte per la natura, que són essencials en la manera d'educar pròpia de l'escoltisme.
 
Els mateixos infants i joves contribueixen a organitzar els seus campaments amb l'ajuda dels educadors: per exemple, els més petits (6-8 anys), decideixen el menú, el joc de nit o una activitat determinada, mentre que els més grans (16-18 anys) poden encarregar-se de buscar el lloc d'acampada, comprar el menjar que s'enduran o, fins i tot, buscar maneres de finançar l'activitat si és necessari.
 
Per garantir una acampada regulada i de qualitat, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya posa a l'abast de tots els agrupaments escoltes del país, així com d'altres entitats infantils i de lleure, una xarxa de 109 terrenys d'acampada en 17 comarques, la més gran de Catalunya.
 
Els campaments organitzats per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya tenen un preu mitjà de 15 euros per infant i dia, un preu força econòmic comparat amb altres campaments i colònies. Aquest preu és possible gràcies, sobretot, al fet que els educadors que hi participen són joves voluntaris, formats específicament per a educar en el lleure a través de l'escoltisme i el guiatge, que no reben cap tipus de remuneració econòmica per la seva tasca. Aquests joves dediquen una mitjana de 8 hores setmanals a educar els infants a l'agrupament escolta del seu poble o barri, on desenvolupen un projecte educatiu al llarg de tot el curs amb els nens i nenes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article