Benestar Social i Família lliura la Medalla Centenària a Gertrudis Zamora

La directora dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l'Ebre li ha lliurat la medalla


La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, ha lliurat aquest matí la Medalla Centenària del Departament a Gertrudis Zamora. L'acte s'ha celebrat al domicili de l'homenatjada, a Flix. També hi ha assistit amics i familiars, així com l'alcalde del municipi, Marc Mur, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí.

Gertrudis Zamora i Sanz va néixer l'11 d'abril de 1912 a Flix. Els seus pares la van enviar a Barcelona a aprendre l'ofici de carnissera per tal que ajudés en el negoci familiar. Es va casar pocs anys després d'acabar la guerra i va tenir tres fills. Actualment té 5 néts i 4 besnéts.
 
Ella i el seu marit formaven part d'un grup excursionista i van visitar la Costa Brava, Montserrat, Lourdes, Andorra... Entre les seves aficions també hi ha la poesia, el teatre i el ball. Ha estat seguidora de l'equip d'hoquei sobre patins de Flix, on jugaven dos dels seus néts. Avui viu sola i les seves filles la visiten cada dia. Acostuma a sortir cada matí a comprar i a prendre el cafè amb alguna amiga.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

NOEMI FERRER
1.

És realment un orgull ser la néta d'una àvia centenària com la iaia Trudis, ella que mai ha deixat de tenir il.lusió per viure, ella que estima els seus abans que totes les coses, és plena de bondat, d'alegria, de positivisme, de saber fer.
Realment per nosaltres és un exemple a seguir.

Que en visquis molts més i nosaltres ho poguem compartir al teu costat.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article