El govern concedeix la Creu de Sant Jordi a 4 entitats socials

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 20 d'abril al Palau de la Generalitat


La Fundació Banc dels Aliments, la Fundació Marianao, Amics de la Gent Gran i la Fundació Privada Trinijove són algunes de les entitats que el Govern ha anunciat aquest dimarts que rebran enguany la Creu de Sant Jordi, juntament amb altres 25 personalitats i organitzacions que han destacat pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
 

El govern considera que la Fundació Banc dels Aliments "ha estat pionera al nostre país en la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari. Les seves actuacions solidàries han esdevingut un pont eficaç entre les empreses del sector i les persones més necessitades, la qual cosa contribueix a pal·liar l'exclusió social i a promoure un desenvolupament més sostenible".  
 
Per la seva banda, Fundació Marianao ha estat guardonada "en reconeixement a la trajectòria d'una entitat que promou, des de Sant Boi de Llobregat, projectes i serveis socials i educatius adreçats a la infància i a la joventut i també als col·lectius més necessitats de la ciutat i de la seva comarca". Les iniciatives que impulsa afavoreixen la vertebració d'una societat més solidària amb els valors de les persones i amb els drets col·lectius".
 
L'executiu català també ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi a la Fundació Privada Amics de la Gent Gran "que ajuda les persones d'edat avançada que viuen en situacions de soledat i d'aïllament social. Per la valuosa  contribució a la qualitat de vida i a la dignitat personal que aquesta tasca representa, des del suport emocional, la companyia, la relació i l'amistat que els voluntaris de la Fundació procuren oferir".
 
I per últim, s'ha atorgat la Creu de Sant Jordi a la Fundació Trinijove "en reconeixement a la tasca que du a terme de formació i d'inserció social i laboral de persones que es troben en risc d'exclusió, especialment els joves. A l'hora el govern destaca "l'aposta per una economia solidària que representen les seves iniciatives -impulsades des del barri barceloní de la Trinitat Vella- ha esdevingut un referent de cohesió social".
 
Entre d'altres, també el govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a l'escultor i pintor Jaume Plensa, el publicista Lluís Bassat, el fotògraf Eugeni Forcano, la productora de cinema Isona Passola o la Fundació Festa Major de Gràcia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article