Les Festes de l'Hospitalet acullen la jornada 'Di Capacidad'

Es vol conscienciar la població sobre les habilitats de les persones amb discapacitat


Fundació Grupo SIFU celebrarà el proper 21 d'abril la 10a Jornada lúdica-esportiva 'Di Capacidad' dins del programa de les Festes de la Primavera, la Festa Major de L'Hospitalet, que acostuma a congregar a unes 12.000 persones. Per aquesta edició, la Jornada disposa de la col·laboració d'entitats com Veri, La Caixa, Fundació Port Aventura, Cruz Roja, Abacus, El Periódico i Sport, entre d'altres.
 

Aquesta iniciativa, que té com objectiu conscienciar la població sobre les habilitats de les persones amb discapacitat, i donar a conèixer les barreres físiques i socials a les que s'han d'enfrontar a diari, s'ha convertit en un esdeveniment que reuneix a milers de persones que volen compartir una jornada divertida amb activitats, tallers i espectacles dirigits a tots els públics.
 
Gracies a la col·laboració d'entitats sense ànim de lucre, la majoria d'elles locals i autonòmiques, Grupo SIFU porta celebrant des de fa 9 anys consecutius aquestes jornades, que, coincidint amb el seu 10è aniversari, tindrà lloc a la Riera de l'Escorxador, davant del Poliesportiu Municipal Centre, de 10h a 14h del matí.
 
A aquesta edició també es sumaran algunes figures institucionals com l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, el president de la Federació Catalana d'Esports de persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez i Maluenda, així com el president de Grupo SIFU, Albert Campabadal i el conseller delegat, Cristian Rovira, a més d'altres autoritats.
 
A l'agenda del proper 21 d'abril es poden trobar activitats esportives com el torneig de Basquet adaptat (CEM – AESE), Hockey, Tenis taula, Bàdminton i Voleibol adaptats, o Goalball (activitat per a invidents). També es podrà participar en tallers lúdics per fer punts de llibre i d'horticultura, així com gaudir d'una exhibició de fitness o una masterclass de salsa. Entre aquestes activitats, a més, es podrà passar una bona estona amb espectacles d'animació, com l'actuació de Liant la Troca o Forçabatuka, i amenitzat pel presentador i guionista Toni Mata i l'actor Oriol Cruz, imitador d'Iniesta al programa de TV3 Crackovia.
 
Anualment Fundació Grupo SIFU concedeix beques per a que persones amb discapacitat puguin realitzar algun projecte. Aprofitant la 10a Jornada, la beca s'entregarà a Pere Guixà, a qui se li finança la 1ª edició del seu llibre Calaix de Sastre. El darrer any, Silvia Ferré, va publicar el seu llibre titulat Destellos de una Civilización, gràcies a la beca de la Fundació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article