Torna la campanya per marcar la casella de fins d'interès social en la declaració de la renda

Des del Govern s'anima a ser 'solidaris i estar al costat de les famílies més vulnerables'


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, han presentat aquest dilluns la campanya 'El millor de la declaració de la renda' per incentivar els i les contribuents a marcar la casella "altres fins d'interès social" en la declaració de la renda. L'acte s'ha celebrat al centre obert Glamparetes de Càritas Diocesana de Barcelona, un dels projectes socials que l'any passat van rebre finançament econòmic a través d'aquesta campanya.

El conseller Cleries ha animat a les catalanes i als catalans a marcar la casella "d'altres fins d'interès socials". "Marcar aquesta creueta ens permet ser més solidaris i estar al costat de les persones i les famílies més vulnerables, perquè són recursos que van directament a la gent", ha dit el conseller.
 
La campanya "El millor de la declaració de la renda" recorda el dret de la ciutadania a decidir sobre la destinació d'una part dels seus impostos. A través de la casella del 0,7% de l'IRPF per a fins socials es financen programes concrets portats a terme per entitats socials, dirigits a persones amb discapacitat, gent gran, persones amb risc d'exclusió social, infància i famílies, dones, entre altres. 
 
La campanya "El millor de la declaració de la renda" incideix en la necessitat de ser solidaris amb qui més ho necessita i recorda que en un moment com l'actual, les ONG han d'atendre cada cop més persones i portar a terme més programes socials. La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya comprèn 31 federacions que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que actuen en el camp social .
El conseller ha destacat la bona tasca que realitza el tercer sector social de Catalunya "que avui necessita aquestes recursos més que mai" i ha expressat la voluntat de continuar treballant colze a colze amb les entitats.
 
Catalunya, capdavantera en solidaritat
 
Catalunya és la comunitat que més aporta a l'Estat a través de la casella de fins socials, un 25% del total. L'any passat es van recaptar arreu de l'Estat uns 262 milions d'euros, dels quals 66 milions van ser aportats per les catalanes i els catalans. No obstant, tal i com ha recordat el conseller Cleries, "Catalunya ha rebut 30 milions, quan si calculem el percentatge de ciutadans que van marcar la casella per a finalitats socials, ens haurien correspost 53 milions".
 
El conseller ha aprofitat la presentació de la campanya per tornar a reclamar a l'Estat que transfereixi a la Generalitat la gestió, la tramitació, la resolució i el pagament de les subvencions del 0'7% de l'IRPF per a finalitats socials, tal i com estableix la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre passat. "Serem bel·ligerants amb el respecte de les competències de Catalunya, la Generalitat ha de gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials a les entitats catalanes perquè provenen dels impostos dels catalans i catalanes en la seva voluntat que siguin dedicats a polítiques socials", ha dit el conseller.
 
No obstant, el conseller Cleries ha afirmat que aquests incompliments per part de l'Estat no han d'influir a la ciutadania a l'hora de marcar la casella de fins socials i ha fet un crida perquè "ara més que mai es faci sentir la solidaritat dels catalans i hi hagi més persones que marquin la casella de fins socials".  
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article