Els col·lectius de la gent gran i la discapacitat reclamen al Govern espanyol els 48 milions d'euros

Representants de la FATEC i el COCARMI signen el manifest 'La Llei de la dependència: un dret'


El col·lectiu de la gent gran, representat per la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), i el col·lectiu de la discapacitat representat pel Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), demanaran aquest dimarts el compliment inexcusable de la Llei de la dependència. L'acte serà a la Casa del Mar de Barcelona a dos quarts de 7 de la tarda. ​Aquestes entitats, representants de gairebé 900.000 catalans, faran lectura d'un manifest de rebuig a les retallades que està patint l'aplicació d'aquesta llei i de reclamació dels recursos acordats per l'Administració central amb Catalunya. L'incompliment d'aquest acord, fixat en 48 milions d'euros per al 2012, posa en perill les fites que van costar molts anys d'esforç i reivindicació assolir, i pot perjudicar greument els col·lectius més vulnerables de la societat, els quals haurien de tenir garantida una protecció especial.

D'altra banda, en el mateix acte també es farà referència a les politiques d'inclusió laboral. Al respecte, s'expressarà el desacord amb el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat, que elimina la discriminació positiva cap a les persones amb especial dificultat d'inserció. Alhora, tampoc garanteix el finançament del 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) als  Centres Especials de Treball (CET). Així mateix la reducció de la partida destinada a polítiques d'ocupació, limitarà considerablement totes les accions d'inserció laboral i treball amb suport de les persones amb discapacitat i de les entitats que les representen, amb la consegüent pèrdua de molts llocs de treball.
 
Les dues entitats signants representen un percentatge molt significatiu de la població catalana. La FATEC agrupa 580 casals de la gent gran i una quinzena d'entitats. Aglutina, aproximadament, 348.000 persones, un 30% de la població catalana major de 65 anys  (www.fatec.cat)
 
Al seu torn, el COCARMI està integrat per nou federacions i associacions que donen veu a  540.000 persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial i persones amb malaltia mental. (www.cocarmi.cat).  
 
A Catalunya, el total del col·lectiu de persones amb discapacitat representa el 9 per cent de la població.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article