'Per la cohesió social, aturem el racisme'

Vic acollirà dissabte 26 de maig una manifestació contra el racisme


26MaigVic és el nom de l'agrupació de tots els col·lectius i persones que a títol individual defensen els valors de la igualtat i la cohesió social i que han organitzat per aquest dia una manifestació contra el racisme. "Volem que aquest dia sigui un clam unitari i multitudinari a favor de la cohesió social de tota la societat i de rebuig al racisme" perquè "la crisi en la què estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d'Europa, l'aparició i la consolidació d'organitzacions d'ideologia ultradretana i racista que pretenen culpabilitzar d'aquesta situació a les persones migrades", expliquen.

"Trobem totalment intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s'encobreixin polítiques que atempten directament contra els col·lectius més desafavorits. La mobilització ha de servir per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme que només genera desigualtats i violència. Per això, convoquem a tota la gent d'arreu dels Països Catalans i a tots els vigatans i vigatanes a manifestar-se pacíficament el dissabte 26 de maig a dos quarts de 7 de la tarda a la plaça Major de Vic."
 
Personalitats com Màrius Serra, Josep Ma. Terricabras, Mathew Tree, Oleguer Presas, Julià de Jòdar, Lluís Gavaldà, Rita Marzoa o Pep Poblet, així com col·lectius compromesos com SOS Racisme, UGT Catalunya, Òmnium Cultura Osona, Unitat contra el feixisme i el racisme o el sindicat d'ensenyament USTEC, han fet explícit el seu suport. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article