Les persones amb discapacitat a Catalunya reben menys diners per part de l'Estat espanyol que les d'altres territoris

Dincat recorda que s'incompleix la normativa de subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional


Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) agrupa 310 entitats i representa els drets de 30.400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Dincat, entitat representativa de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya considera inacceptables les xifres que es desprenen de la reunió de la Conferència Sectorial d'ocupació celebrada ahir i que confirmen que Catalunya rebrà un 51% menys per a polítiques d'inserció laboral de persones amb discapacitat. Dincat, juntament amb Ammfeina (entitat representativa dels centres especials de treball de persones amb trastorn mental) i Actas (entitat representativa del treball amb suport) lamenten aquesta vulneració d'un dret fonamental per aconseguir la plena inserció social de les persones amb discapacitat, el dret al treball. A més a més, recorda que s'incompleix la normativa de l'Estat que obliga a subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional.

Segons les xifres que es desprenen dels pressupostos, i que no es van modificar substancialment en la reunió d'ahir, Catalunya rebrà 2.797 euros per cada persona discapacitada inserida laboralment, mentre que a d'altres territoris com Galícia, reben 10.637 euros per persona; altres territoris com Canàries o Múrcia en reben 9.946 i 6.396 euros per persona respectivament. “És molt greu que una persona amb discapacitat a Catalunya tingui menys drets que a un altre territori”, afirma la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas. Per a Dincat, dret al treball és necessari, no només per garantir la subsistència i el benestar de les persones amb discapacitat, sinó també per facilitar la integració social, i no es permetrà que es traspassi aquesta línia vermella. Aquesta necessitat es va fer eficient en la trobada reivindicativa del passat diumenge que va aplegar 14.000 persones.
 
Les entitats representatives de les persones amb discapacitat continuaran treballant per aconseguir que es modifiquin aquestes xifres en els diferents tràmits, tant al Congrés com al Senat. En aquest sentit, recorda que fins i tot la diputada del Partit Popular de Catalunya que va participar a la trobada reivindicativa, del dia 20, Marisa Xandri, va qualificar la situació d'injusta i es va comprometre a treballar per redreçar-la. Per part del PPC també va ser present a l'acte reivindicatiu Ángeles Esteller, diputada al Congrés.
 
Així mateix, recorden que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció que instava al Govern català a mantenir els ajuts dels CET d'iniciativa social, assegurant-ne la subvenció del cost salarial fins al 75% del SMI (Salari mínim interprofessional) per als treballadors amb discapacitat amb especials dificultats i garantir els serveis d'inserció a l'empresa ordinària.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article