'La música com a eina educativa i artística per al desenvolupament de la comunitat' a la Universitat d'Estiu Ramon Llull 2012

Ribermúsica presenta el projecte que comptarà amb la participació de professionals de l'àmbit de la música, l'educació social i l'art comunitari


La Fundació Ribermúsica, que dóna accés a la música a infants i joves treballant el seu desenvolupament personal i social, promou la cultura musical al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera de Barcelona, és coordinadora del curs 'La música com a eina educativa i artística per al desenvolupament de la comunitat', que es durà a terme en el marc del programa de cursos i jornades de la Universitat d'Estiu Ramon Llull.

El curs, que es realitzarà del 2 al 6 de juliol a Barcelona (de 9.30 a 14 h), tindrà una vessant teòrica on s'explicarà què són les arts comunitàries, especialment la música, i quina és la seva funció com a eina que permet treballar la cohesió dels diferents actors d'una comunitat. S'aprofundirà en l'experiència del projecte socioeducatiu de la Fundació Ribermúsica i es coneixerà com es desenvolupa en la pràctica un projecte basat en el treball amb una comunitat. Els continguts teòrics es complementaran amb tallers experiencials que permetin viure l'accessibilitat, les facultats i el poder de la música en les persones i el grup.
 
El professorat del curs està integrat per:
 
Laia Serra: violinista, pedagoga, gestora cultural i experta en community music; cocreadora de Comusitària.
 
Cristian Pachá: psicòleg; responsable del Casal Jove Atlas del Casal dels Infants.
 
Txus Morata: Doctora en Pedagogia. Professora a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Directora del màster universitari: Models i estratègies d'acció social i educativa en la infància i l'adolescència.
 
Ferran Badal: flautista, pedagog i expert en soundpainting.
 
Josep Mª Aragay: integrador/educador social i musicoterapeuta; coordinador del projecte socioeducatiu de Ribermúsica.
 
Les inscripcions al curs ja estan obertes amb una reducció de fins al 20% (descompte per  matrícula anticipada abans del 17 de juny). El curs és compatible com a crèdits de lliure elecció universitaris i crèdits ECTS. Així mateix, els cursos de la Universitat d'Estiu Ramon Llull es reconeixen com a crèdits de promoció docent per als funcionaris de carrera docents no universitaris, els funcionaris del cos d'inspectors d'educació i els funcionaris del cos d'inspectors al servei de l'Administració educativa en actiu, adscrits a llocs de treball de la Inspecció d'Ensenyament i al personal interí docent d'ensenyament no universitari.

Més informació i inscripcions:
http://universitatestiu.url.edu

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article