La FECETC alerta que 220 centres especials de treball de Catalunya estan en perill

Les retallades fan perillar aquests espais que donen feina a 11.200 persones amb discapacitat


Si el passat 20 de maig 14.000 persones ja es van concentra a l'Arc de Triomf de Barcelona per alertar que les retallades posen en perill els llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual, ara la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) alerta que està en perill la continuïtat de 220 centres d'aquest tipus, els quals donen feina a 11.200 persones. "En aquests centres es contracten més persones amb discapacitat que en la suma de totes les administracions i empreses obligades per la LISMI", asseguren al seu comunicat. 
 

Els centres especials d'ocupació es mantenen perquè el dèficit de productivitat està compensat per les exempcions de cotització a més a més de subvencions de manteniment salarial. S'ha valorat que una persona amb discapacitat en situació activa laboral produeix un retorn d'entre 6.000 i 12.000 euros/any d'estalvi econòmic a la societat. En canvi, si no treballa és una persona demandant de serveis socials, sanitaris, judicials... 
 
Als 220 CET que hi ha avui dia a Catalunya es contracte més persones amb discapacitat que en la suma de totes les administracions i empreses oblidades per la LISMI ja que existeix un dèficit del compliment per part d'aquestes de 13.000 llocs de treball, afirma la FECETC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article