Jornada 'Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques'

Vol actualitzar l'acord firmat el 2007


La Taula del Tercer Sector organitza la jornada 'Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques'. La Jornada se celebrarà aquest dimarts, 12 de juny, a l'auditori de l'ONCE de Barcelona des de les 9 del matí fins a dos quarts de 7 de la tarda i serà inaugurada per conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. La jornada, organitzada per la Taula del Tercer Sector, compta amb la col·laboració de: Càritas Barcelona, CCOO-Catalunya, CNJC, CONFAVC, Justícia i Pau i UGT-Catalunya. Hi ha confirmades prop de 400 persones que provenen d'entitats socials, sindicats, administració, diputats i altres organitzacions.
 

El Pacte Nacional per l'Habitatge 2007-2016 va ser signat el 8 d'octubre de 2007 en una situació i circumstàncies molt diferents a les que vivim actualment. I, per aquest motiu, moltes de les polítiques i de les mesures que allà s'hi establien ja no resulten ni possibles ni adequades per poder garantir l'accés a un habitatge digne a la ciutadania de Catalunya i evitar les situacions d'infrahabitatge o d'exclusió residencial.
 
Per contribuir a la reflexió col·lectiva sobre les noves solucions i les noves polítiques que Catalunya necessita per donar resposta al crític moment que estem vivint en relació al dret a l'habitatge, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya hem organitzat la jornada 'Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques'.
 
La jornada comptarà amb la ponència principal de Juli Ponce, professor titular de Dret Administratiu de la UB titulada 'La crisi del dret a l'habitatge a Catalunya i la necessària revisió de les polítiques socials de l'habitatge'.
 
Durant la jornada també s'abordaran els temes següents, en diverses taules rodones:
- Generar un parc d'habitatges de lloguer assequible
- Articular noves solucions per a l'accés de les rendes baixes a un habitatge de compra o lloguer.
- Reforçar les polítiques d'ajuts a les famílies per al pagament de l'habitatge.
- Millorar els instruments de mediació per evitar la pèrdua de l'habitatge. 
 
Durant la jornada es formularan propostes al govern català sobre cadascun dels 4 blocs temàtics, que corresponen als 4 objectius prioritaris que les entitats organitzadores considerem que urgeixen més en el moment actual de crisi/vulneració del dret a l'habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article