'FutbolNet' tanca la temporada amb un festival al Miniestadi

El futbol va ser una vegada més el fil conductor de la jornada


Aquest dissabte es posa el punt i final a l'aplicació de la primera fase de 'FutbolNet' que, des del mes de febrer, la Fundació ha portat a Banyoles, Salt, Olot, el barri del Carmel de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Després d'aquests mesos de treball, les sensacions són molt positives, principalment, gràcies a la bona acollida rebuda per les entitats implementadores, els governs municipals implicats i els seus beneficiaris. Per celebrar aquest reeixit tancament de temporada, la Fundació ha organitzat un festival al Miniestadi on han estat convidats 300 beneficiaris del projecte, d'entre 8 i 16 anys, i les seves famílies. Durant la jornada, es va programar un torneig de futbol amb valors on hi van participar una trentena d'equips, en sis camps de futbol de mides reduïdes. 

Represa després de les vacances d'estiu
 
'FutbolNet' es reprendrà conicidint amb l'inici del nou curs escolar. A més de Salt, Banyoles, Olot, Santa Coloma de Gramenet i el barri del Carmel de Barcelona, properament 'FutbolNet' arribarà a més localitats catalanes: Igualada, Badalona, Martorell, Vic, Figueres, Palafrugell, Cervera, Balaguer, Tàrrega, la Seu d'Urgell, Mollerussa, el Vendrell, Valls, Cambrils, Amposta i Tortosa. El programa té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 8 i els 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l'ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.
 
En què consisteix 'FutbolNet'?
 
Es tracta d'un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa té una durada de 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi.
 
El futbol de 'FutbolNet' té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l'àrbitre sinó la del 'teamer', un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d'haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d'haver marcat alguna d'elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.
Durant les 24 setmanes 'FutbolNet' fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l'esforç. Al voltant de cadascun d'aquests conceptes es juga una lligueta i l'equip guanyador rep un diploma que l'acredita com el millor en l'aplicació d'aquest valor.
El projecte compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, d'una vintena d'ajuntaments catalans, de l'Obra Social La Caixa, de l'Agència Catalana de Consum i de Llet Nostra.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article