'Parelles per a la inserció' guanya els premis 'Millorem Vic'

El guardó contra l'exclusió social està inspirat en les parelles lingüístiques


Un projecte inspirat en l'experiència dels Consorcis per a la Normalització Lingüística ha guanyat la primera edició dels premis 'Millorem Vic' contra l'exclusió social. L'entitat guardonada ha estat Tapís i el seu coordinador, Josep Freixa, ha explicat que el projecte proposa unir dues persones: una que busca feina amb una altra d'ocupada "perquè l'acompanyi durant el procés de cercar feina". Freixa ha apuntat que aquest darrer "segur que tindrà coneguts o amics que puguin facilitar el procés i a més li explicarà quins són els mecanismes que funcionen millor per trobar un llocs de treball". Els dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Vic han destinat 1.500 euros del seu sou al guardó.

Parelles per a la inserció és un projecte d'acompanyament a la inserció per a persones amb dificultats d'accés al món laboral i que estan seguint algun tipus d'itinerari formatiu a l'associació vigatana Tapís. El coordinador de Tapís, Josep Freixa, ha explicat aquest dimecres que el projecte s'articula a partir d'una xarxa de voluntariat amb persones que realitzen un curs de formació introductori per tal de conèixer els recursos formatius i laborals de la comarca. A més, aquests voluntaris, fins a una trentena, hauran de dedicar una hora setmanal a acompanyar una persona concreta en el procés d'inserció durant un mínim de sis mesos. 
 
Els premis han sorgit a iniciativa de la CUP amb la intenció que continuïn i amb l'objectiu de treballar per la cohesió social de la ciutat. El premi, que està dotat amb 1.500 euros per l'entitat o associació guanyadora, es finança a través dels diners que els dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Vic cobren per actuar com a representants de la ciutat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article