5 milions d'euros per a entitats que lluiten contra la pobresa

Benestar Social i Família subvenciona 193 projectes d'arreu de Catalunya


El Departament de Benestar Social i Família ja ha resolt la convocatòria extraordinària de subvencions destinada a entitats per al desenvolupament d'accions de lluita contra la pobresa per a l'any 2012. El total de 5 milions d'euros destinats a aquesta subvenció serviran per impulsar 193 projectes de 153 entitats socials d'arreu de Catalunya. Segons ha explicat el conseller Josep Lluís Cleries, "l'objectiu d'aquesta convocatòria és donar un nou impuls a les entitats socials que treballen des de primera línia en l'atenció de les persones més vulnerables en coordinació amb els serveis socials bàsics de les Administracions locals".

El conseller Cleries ha remarcat que "amb gairebé 200 projectes beneficiaris, aquesta línia de subvencions recull la voluntat del Govern de prioritzar la lluita contra la pobresa i a favor de la inclusió social".
 
Els projectes beneficiaris incideixen en quatre línies d'actuació:
 
    Línia A. Desenvolupament de serveis específics per atendre necessitats bàsiques d'alimentació i/o higiene: 41 projectes.
 
    Línia B. Accions específiques en l'àmbit de les persones sense llar en el seu procés de recuperació d'autonomia personal i vincles socials: 50 projectes.
 
    Línia C. Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l'exclusió social de persones que es troben en situació de pobresa com a conseqüència de la crisi econòmica actual: 51 projectes.
 
    Línia D. Accions específiques dirigides a lluitar contra la pobresa infantil, especialment en zones d'actuació preferent: 51 projectes.
 
El conseller Cleries ha destacat que en la resolució de la convocatòria s'ha tingut en compte especialment el factor territorial. "La realitat de la pobresa es tradueix de manera diferent en cada demarcació i, per això, era important comptar amb operadors arrelats al territori per tal de garantir l'atenció a les persones arreu de Catalunya", ha dit el conseller. 
 
El conseller de Benestar Social i Família també ha recordat que el Departament destina enguany més de 150 milions d'euros a actuacions dirigides a lluitar contra la pobresa i a afavorir la inclusió social, un 3,5% més que l'any passat. En el conjunt del Govern aquesta xifra s'eleva a més de 400 milions d'euros.
 
El Departament de Benestar Social i Família també va impulsar la creació d'un Grup de Treball contra la pobresa i per a la inclusió social, que va concretar una sèrie d'actuacions concretes que s'estan començant a portar a terme. El Departament està treballant també en l'elaboració del document base per elaborar el Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l'Eradicació de la Pobresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article