El Govern recorrerà al Constitucional la reforma de la Llei de la dependència

Cleries assegura que les retallades del govern espanyol afectaran el menys possible els ciutadans


El Govern recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) el decret de reforma de la Llei de la dependència. Segons el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, tant la llei com el decret envaeixen competències exclusives de la Generalitat en matèria de benestar i per això, es començarà a treballar per una llei d'autonomia personal pròpia. Cleries ha xifrat en 76 milions d'euros la rebaixa de pressupost de l'Estat a Catalunya, i ha lamentat que l'Estat faci "sostenible" una llei a compte de les comunitats autònomes. Tot i que pel conseller cal esperar el decret del copagament per detallar l'afectació concreta de les mesures, Cleries ha assegurat que el departament intentarà que repercuteixin el mínim possible als ciutadans.

Josep Lluís Cleries ha valorat molt negativament els canvis impulsats pel govern espanyol i ha xifrat en un mínim de 76 milions d'euros els diners que deixarà de rebre Catalunya per aquestes prestacions. Cleries ha explicat que el govern espanyol ha rebaixat les quantitats que aportarà en els dependents i ha reduit unilateralment la partida mínima acordada a 0, per la qual cosa, el conseller ja ha demanat una reunió amb la ministra Mato. Cleries calcula que dels 258 milions d'euros que va rebre Catalunya l'any passat en aquest concepte, amb les mateixes dades que el 2011, en rebria 182. 
 
Les darreres dades de la Llei de la dependència situen en més de 10.000 els nous beneficiaris d'aquestes prestacions, cosa que representa que a finals de juny, 152.974 persones es beneficiaven de la Llei, unes 7.105 persones més que el primer trimestre. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article