Gairebé 43 milions d'euros pels serveis socials de Barcelona

El Govern català signa un conveni amb l'Ajuntament de la capital


Aquest acord garanteix estabilitat a l'Ajuntament, millora l'optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d'un sistema més sostenible. El contracte programa consolida i reforça el treball entre Administracions i, per això, cal seguir aprofundint en aquesta línia de col·laboració per donar la millor atenció possible a la ciutadania.

El contracte programa és l'instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. A través d'aquesta fórmula els ajuntaments, els consorcis i els consells comarcals reben el finançament que els correspon de la Generalitat i ho fan segons uns sistema de transferència en les condicions fixades per la llei, no en un marc de subvenció com es feia anteriorment i, això els ofereix més estabilitat.
 
Benestar Social i Família destinarà aquest any 183,4 milions d'euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d'igualtat que presten els ens locals i comarcals de Catalunya.  
 
Acord marc consensuat amb l'ACM i la FMC
 
El contracte programa subscrit avui s'emmarca dins de l'Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat pel període 2012-2015 que a finals de maig varen signar el Departament de Benestar Social i Família, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
 
Aquest Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d'igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article