33 milions de quilos i litres d'aliments contra la pobresa

La Creu Roja ajuda les persones més desafavorides


Creu Roja distribuirà 101.522,400 quilos i litres d'aliments a 19.379 persones desfavorides dins la primera fase del seu Pla d'Aliments 2012, que depèn del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), enquadrat en les mesures de regulació del mercat de productes agroalimentaris de la Política Agrícola Comuna (PAC). D'aquesta manera, els beneficiaris del programa, del qual la Creu Roja és una de les principals entitats gestores arreu de l'Estat, s'incrementen en 5.302 persones respecte la primera fase del 2011.

Espanya ha rebut de la Comissió Europea l'assignació de 80,4 milions d'euros per a la seva execució, quantitat amb la qual s'han adquirit 67,4 milions de quilos d'aliments, que es distribuiran en tres fases.
 
La distribució d'aquests aliments per tota la geografia peninsular i insular la duen a terme Creu Roja Espanyola i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) -50% cadascuna-, a través de 109 centres d'emmagatzematge i distribució i beneficiaran a 2 milions de persones.
 
Com a novetat, aquest 2012 la normativa comunitària ha permès ampliar la gamma de productes alimentaris que es poden adquirir per ser distribuïts a les persones més necessitades, de manera que, a més de productes làctics (llet UHT i llet de continuació en pols) i de cereals (pasta, galetes, cereals infantils), per primera vegada, s'han pogut incorporar a la 'cistella d'aliments' llegums, oli d'oliva, conserves de peix, així com sucs, fruita en conserva i aliments infantils.
 
Per a la selecció d'aquesta 'cistella', el FEGA, en col·laboració amb experts en nutrició, ha adquirit aquests aliments a través de licitacions públiques. Aquesta està composta per 16 productes de fàcil transport i emmagatzematge, poc peribles i, sobretot, de caràcter bàsic, de manera que els beneficiaris finals puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos bebès.
 
La totalitat d'aquesta gamma de productes, no es distribuiran però fins a la segona i tercera fases d'aquest aquesta campanya, previstes pels mesos de setembre de 2012 i gener de 2013 respectivament. En aquesta primera fase de 2012, que es desenvolupa al llarg d'aquest mes de juliol, es distribueixen només tres productes pasta, llet i galetes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article